Wpis z mikrobloga

Lecę w nocy do #turcja #alanya i zastanawiam się jak ogarnąć internet - na lotnisku kupić kartę SIM czy poczekać i kupić gdzieś indziej? Myślę że z 5gb mi starczy, ile to może kosztować?

Walutę myśle wziąć tyle co na tą kartę SIM (euro), a resztę załatwiać revolutem. Jakie bankomaty omijać ewentualnie żeby nie brały prowizji? (W Grecji nieźle wtopiłem na tym) #pytanie #podroze #wakacje

Z ciekawości był ktoś w Simply Fine Alize?
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adasteBatory: Co do płacenia na bazarze kartą lub telefonem to już żaden problem. Byłem na 3 lub 4 bazarach w okolicy Alanya i bez problemu zapłaciłem "telefonem". Co do zakupu karty SIM to odradzam lotnisko, przeplacisz x2, najlepiej wychodzi Turkcell tourist welcome pack 20 GB ważna 30 dni, cena zależy od miejsca zakupu nie jest ustalona odgórnie ja płaciłem coś ok 300 TRY
  • Odpowiedz
@przodowyryl: nie kupuj sim na lotnisku, chore ceny. Na lotnisku Milas-Bodrum 5GB internetu kosztowało 800 lir, a najtaniej wychodzi wspomniany przez @Robert_UK turkcell tourist welcome pack. Ważne żebyś miał paszport, na dowód tego raczej nie kupisz. Nam udało się kupić w galerii handlowej na dowód 25GB za jakoś 750 lir, a wszędzie indziej na dowód kręcili mocno nosem.
  • Odpowiedz
@Shumitu: @olya: byłem w 2 miejscach, 1 Vodafone i 1 sklepik i wszędzie chcą mi wcisnac 20gb których nie potrzebuje 3-5gb to max ale oni twierdzą że nie ma że 20 GB normal standard, jednego turkcella na Google maps mam ale byłem tam i nie istnieje
  • Odpowiedz
@przodowyryl: Ja wybierałem Liry Tureckie na miejscu w bankomatach. Miałem konto w Aliorze i nie płaciłem za wypłatę z bankomatów żadnych prowizji. Jak bedziesz płacił euro czy dolarami to zawsze będziesz w plecy
  • Odpowiedz