Wpis z mikrobloga

@paramyksowiroza: Kiedyś zapiekanki robiłam częściej, doszłam do perfekcji i mi się znudziły. Teraz znów bym zjadła. Makaronowe i inne z ziemniakami. Z tego co pamiętam do dobrze im robiło zalanie śmietaną i masło, gęstniały. Mega kaloryczna i syta potrawa.
  • Odpowiedz
@paramyksowiroza: Jakieś 5 lat temu przestałam je robić i znów mam ślinkę, zrobiłam niedawno temu, w lecie, była pycha. Nigdy nie dawałam wołowiny ani wieprzowiny, w sumie można by było cos nowego wymyślać bo wtedy to klasycznie wszystko leciało na jedno kopyto: węgle, warzywka, drób albo wege, sos i ser. Nie obrażę się jak powiesz co dałeś do środka jeszcze ;)
  • Odpowiedz
@arinkao: No wiesz, szurowskie teorie na temat diety zgodnej z grupą krwii są zgodne z moim upodobaniem do baraniny. Podobno osoby z grupą B powinny jeść baraninę...
Oczywiście to bzdury, ale ja naprawdę uwielbiam ten smak :)
  • Odpowiedz