Aktywne Wpisy
Tyrande +20
Pytanko. Pracuje hybrydowo. Na służbowym laptopie mam maila że komputer potrzebuje manualnego restartu do aktualizacji i to parę godzin potrwa.
W mailu jest informacja, żeby najlepiej odpalić ręcznie aktualizację w nocy.
Czy firma może ode mnie wymagać włączania laptopa poza godzinami pracy?
#pracbaza #korpo #pytanie #praca
W mailu jest informacja, żeby najlepiej odpalić ręcznie aktualizację w nocy.
Czy firma może ode mnie wymagać włączania laptopa poza godzinami pracy?
#pracbaza #korpo #pytanie #praca
xiv7 +46
Ciekawostka: tak w roku 2050 będą wyglądać flagi stanowe Polski, Niemiec czy Francji jak Unia zmieni się już w Stany Zjednoczone Europy, mocarstwo światowe zapewniające bezpieczeństwo i komfort życia, nie jakieś romantyczne mity o podzielonym kontynencie bo przodkowie 500 lat temu tak żyli to my też musimy mimo że to nie daje nic w praktyce, a co więcej prowadzi do wojen. Ciekawe kto wtedy będzie u nas gubernatorem a kto będzie we
No to czas zdać relacje. Pizzę z tego przepisu robiłem po raz pierwszy. No i z pizzą dawno nie miałem do czynienia co chyba widać po tej niedoróbce ciasta w rogu - robiłem co mogłem ale już bardziej się go tam wyciągnąć nie dało.
Problemem było to, że po 15 min w piekarniku na 230 stopni i termoobieg, pizza była upieczona, ale ciasto niestety miejscami surowe, musiała trafić do piecyka na jeszcze dłużej. Ktoś ma pojęcie co mogło pójść nie tak?
Ogólnie pizza bardzo dobra, od dzisiaj to będzie mój jedyny, prawilny przepis.
Trochę obszerniejszą relację, a nawet swojego rodzaju test tego przepisu zamieszczam na:
http://jemy-testujemy.blogspot.com/2014/01/pizza-by-rs-kultowy-przepis-z-internetu.html
Komentarz usunięty przez moderatora
@Kozajsza: @Baczy: Dzięki za cenne rady. Na pewno je wykorzystam przy następnych wypiekach.
@DennisRozrabiaka: Dziękuję, była.
Jeżeli przesadzisz z ilością sosu pomidorowego i składników oddających wodę (np. pieczarki), to pizza może nie upiec się na środku i wygląda wtedy na surową
Druga sprawa, to nie zasypuj składników serem, bo wtedy się one duszą pod serową kołderką i nie oddają wody na zewnątrz, przez co pizza jest mokra
Temperatura piekarnika powinna być możliwie najwyższa, piece do pizzy osiągają nawet 400 stopni