Wpis z mikrobloga

Siema,
ruscy dostaja ostry w------l na Ukrainie, Zełeński chce wesprzec Polske w kwestiach energetycznych.
Po wojnie i przegranej Rosji jako kraj mozemy sporo zyskac.

Rozumiem, że to jest właśnie tenmoment na zakupy na naszym GPW na długi termin ?
Mozliwe, ze to jest wlasnie ten czas, bo "taniej nie bedzie" ?
No bo z jakich powodow w najblizszym czasie indeksy mialyby spadac ?
W poniedziałek- wtorek chce zrobic nie małe zakupy- czaje sie na sektor bankowy, orlen, pare spółek z wig 40.
Dobry plan ?

#gielda
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Prawilniak: To, że Polska jako kraj może wyjść z tego w dobrej pozycji to się zgadzam. Pozostaje jednak wciąż kwestia syfiastosci po prostu tych spółek, przede wszystkim panstwówek.
  • Odpowiedz
@banzi: No własnie nie chce zaprzepasic szansy xd
W ten weekend bym sie zastanowil co chcialbym miec w portfelu i zakupy w poniedzialek- o ile nic sie nie z----e w weekend
  • Odpowiedz
  • 3
@Prawilniak Łykasz tę propagandę? Ogólnie mam zablokowane tagi z wojną związane, ale dzisiaj wszedłem na tag #ukraina i według tej propagandy to Ukraina już właściwie prawie wygrała, ma przewagę wszędzie i we wszystkim nad ruskimi :) ruskie tam tylko są bici i ciągle uciekają. Jprdle tylu manipulacji ja raz nie widziałem na żadnym tagu.
  • Odpowiedz
@Anien: Hmm z wig20 moze tylko orlen i jakis bank/dwa banki a pozostało kase wpakowac w dobrze prosperujące wig40/80. Musze przysiasc w ten weekend i obmyslic dobry plan bo tu nie ma czasu xd
Przeczytalem raptem paredziesiaj artykulow i ksiazke Grahama- duzej wiedzy nie mam, wiec moj plan jak i dobor spolek moze nie byc ok xd
  • Odpowiedz
@Prawilniak: zgoda co do mWig40 i sWig80 ale spolek skarbu panstwa bym unikał, one zaplaca za te spowolnienie. Wybierz przecenione sektory ktore moga zyskac w najblizszym trzech latach. Unikalbym tez wszystkiego zwiazanego z deweloperami mieszkan i wykonczeniem, sprzetem agd itd. Tych ktorzy robia glownie na eksport do Niemiec tez bym sie obawiał, chyba ze sa w stanie zastapic drozszych dostawcow. Tak naprawde tego wyboru nie ma az tak duzo, moze
  • Odpowiedz
@kot__morderca: Ulica to pewnie glownie mysli nad sektorem bamkowym xd Wystarczy popatrzec jak stanial od szczytow - i to najbardziej kusi. No bo jest bardzo tanio w tym sektorze, a przeciez po jakism czasie wszystko powinno wrocic do normy xd Ale to jest pewnie błędne myslenie.
  • Odpowiedz
@Ciezarowka: Nie no, wszystko masz za free. Kupujesz i sprzedajesz bez zadnej prowizji. Czy masz x akcji czy nie masz nie ma zadnego znaczenia.
Na kontraktach cfd moze jest inaczej, ale w to sie wglebialem. Za cienki jestem, zeby grac na lewarze xd
  • Odpowiedz