Wpis z mikrobloga

Z------m remont. O-----------m fuszerkę. W łazience założyłem płytki terrazzo/lastryko i dopiero po fugowaniu zauważyłem różnice w odcieniach płytek. Dramat. A Najlepsze, że sto razy patrzyłem czy nie mam obok siebie takich samych płytek i co? W łazience i przy aneksie kuchennym dałem w dwóch miejscach obok siebie takie same płytki... Mieszkanie nowe od dewelopera a ja odwalilem takie g---o. Mam ochotę to wszystko tam rozwalić i sprzedać ścierwo bo już nie mam nerwów.
#fuszerka #remontujzwykopem #mieszkanie #gorzkiezale
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CalibraTeam: Spokojnie, ochłoń. Przechodziłam przez to samo, nawet z powtarzalnością płytek koło siebie tez miałam przeboje. Uważałam na to, po czym zauważyłam, ze dałam koło siebie dwie takie same. I co? I dokładnie nic, po miesiącu już nie zwracałam na to uwagi. Daj sobie z tym na luz, najwyżej za jakiś czas, jeśli serio bardzo będzie Ci to przeszkadzać to usuń dwie płytki i zamień je miejscami.
  • Odpowiedz
@CalibraTeam: Ogólnie to trzymaj się, dużo siły i cierpliwości. Ja jeszcze dwa miesiące temu chciałam rozbierać cała zabudowę kuchni, żeby złożyć ja na nowo - niektóre rzeczy trzeba po prostu przeżyć ;)
  • Odpowiedz
@CalibraTeam: jeśli mogę jakoś pomóc, to własnie wykańczamy kupiony dom. Kasy na fachowców nie mieliśmy już, więc robiłem i robie sam, ilośc baboli jest okropna, ale podobno tylko ja to widzę. Do kafli miałem fachmana z 20 letnim stażem i też są miejsca gdzie s--------ł po całości. Nie martw się, dom to nie salon sprzedaży.
  • Odpowiedz
@paveu2: to nawet nie chodzi o to ile kto ma stażu. Chłop ma się w jakimś budżecie zmieścić, nie oczekuj że się będzie nad czymś spuszczał tydzień. Zdarza się, że ktoś coś zapiepszy, ale to jest naprawdę rzadko.
  • Odpowiedz
@CalibraTeam: Zdarza się. Tak jak mówią inni, po jakimś czasie nie będziesz na to zwracał uwagi. A nikt inny tego pewnie nawet nie zauważy jeśli mu o tym nie powiesz.
Możesz jeszcze coś pokombinować z oświetleniem, żeby jakoś zmniejszyć rzucanie się w oczy różnic odcieni.

Ja wczoraj na podłodze pomyliłem dociętą płytkę i obróciłem ją o 180 stopni tak, że krawędziami ciętymi styka się z fabrycznymi krawędziami sąsiednich płytek. Ile
  • Odpowiedz