Wpis z mikrobloga

• 217
Dalej nie mogę pojac tego jak bardzo ruscy sie przeliczyli z ta wojna
Miało byc pare dni operacji specjalniej a jest w------l, strata kilkudziesięciu tysiecy zolnierzy, w c--j drogiego sprzetu, sankcje i wykluczenie na arenie międzynarodowej
Well done Panie Putin
Wspaniala robota
Wielkosc Rasiji przywrócona
#ukraina
jakub99 - Dalej nie mogę pojac tego jak bardzo ruscy sie przeliczyli z ta wojna 
Miał...

źródło: comment_1662728370ABn8dc3o1bapt99GaBtZbF.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jakub99: Przynajmniej osiągnął rozszerzenie NATO na wschód i dostawę sprzętu wojskowego do Ukrainy w skali wcześniej niewidzianej. A, i embargo na technologie, i masową emigrację wykształconych Rosjan (żeby Rosjanie migrowali do Kazachstanu, tego chyba kilka lat temu nikt się nie spodziewał).
  • Odpowiedz
  • 0
@jakub99 a najlepsze że gdyby ta wojna była prowadzona przez Rosję po prostu mądrze i wiekszymi środkami od samego początku to im by się udało w miarę szybko Kijów podbić. Ale na początku popełniali tyle błędów że dali czas Ukrainie na przygotowania i zbieranie sprzętu z Zachodu
  • Odpowiedz
@xtedek: wystarczylo zeby w 2014 weszli na pełną skalę a nie bawili się w ługandy i krymy, nawet nie trzeba byłoby się przygotowywać jakoś bardzo bo ukraińska armia wtedy była tragiczna a i nastroje prorosyjskie wtedy w kraju były większę, więc pewnie opór byłby minimalny, ale tęgie kacapskie umysły postanowiły o-----ć coś takiego
  • Odpowiedz
  • 1
@jakub99 no właśnie tam wszystkiemu jest winne ich idiotyczne planowanie. Zresztą mówimy tu o kraju z olbrzymim potencjałem w wielu dziedzinach a mimo to ludzie żyją w biedzie
  • Odpowiedz
  • 0
masową emigrację wykształconych Rosjan (żeby Rosjanie migrowali do Kazachstanu, tego chyba kilka lat temu nikt się nie spodziewał).

@Andreth To akurat bardziej na plus.
  • Odpowiedz
  • 0
@jakub99 a najlepsze jest to że przed wojną zalenski mial 30% poparcie więc teoretycznie mógł w niedługim czasie kogoś na jego miejsce usadzic bez rozlewu krwi.
  • Odpowiedz