Wpis z mikrobloga

Siemka. Ile zawołać znajomej za wymiane pasty w laptopie oraz wyczyszczeniem systemu (zabicie tasków, startupy i niepotrzebnych usług)? Nie wiem ile za takie rzeczy woła się w serwisie. Ja to robie jako dodatkowe fuchy po znajomości, a nie chce wołać za dużo też zeby później nie miała pretensji że mogła równie dobrze oddac do serwisu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#serwispc #pracait #laptopy
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bysiiu: jako freelancer podpowiadam: zobacz ile godzin na to potrzebujesz i wylicz stawkę godzinową. Zobacz jaka jest średnia płaca w takiej dziedzinie i pomnóż przez dwa. Np. jeśli ktoś na etacie w serwisie zarabia 5 czy 6 tys to dzielisz to na godziny i mnożysz. Myślę, że 100 za godzine jest uczciwe ( wiadomo, że poza pastą to wrzucasz procesy i one robią to same ale to dalej Twój czas.
  • Odpowiedz
@bysiiu: Jeśli nie robisz tego na skalę masową i jesteś zadowolony z takiej kasy to myślę że spoko. Dla niej to super interes. Możesz zawsze powiedzieć, że ma cennik dla ziomków, ale żeby nie zapomniała polecić Cie dalej. O ile zależy Ci na takich jobach:)
  • Odpowiedz
@peoplearestrange: Można się śmiać z mojej naiwności ale wierzę, że wszystko idzie w tym Kraju w dobrą stronę. Nie mówie o polityce ale o ludziach i ich stosunku do siebie. Mam "tylko" 31 lat ale bardzo wyraźne obserwuje różnice pokoleniową. To My, ludzie urodzeni w latach 80 i 90 wkrótce będziemy najważniejszym wyznacznikiem "polactwa" i mam głębokie poczucie, że jesteśmy do życia przygotowani lepiej, rozsądniej i sympatyczniej niż nasi rodzice.
  • Odpowiedz