Aktywne Wpisy
lubiejescfrytki +40
Mija mi kolejny miesiąc na bezrobociu. Wstyd mi, że mam ponad 30 lat i nie pracuję, tylko pobieram zasiłek. Boję się iść do pracy. W żadnej nie miałam łatwo na początku i obawiam się powtórki z przeszłości. Mam w sobie coś, co zniechęca do mnie ludzi, dopiero gdy dłużej pracowałam, zaczynali mnie lubić. Wciąż mam w głowie takie sytuacje z przeszłości, że nikt nie chciał mnie szkolić, albo denerwował się, bo czegoś
wfyokyga +13
Hehe bo wiecie
Jakie macie patenty na dłuższe trasy autem? Mowa o niebanalnych metodach, to żeby być wyspanym, mieć sprawne auto i inne oczywistości pomińmy. Ewentualnie czego NIE robić - słuchanie ebooka?
Zacznę, dobre jest:
- żucie gumy do żucia
- nawiew ustawiony na chłodnym polu. W cieple łatwiej o senność
@slodki_jak_habanero: Co dwie godziny (lub częściej) robię przerwy na chwilę odpoczynku, rozprostowanie kości, pochodzenie chwilę, lekka gimnastyka, coś do zjedzenia i picia, załatwienie spraw w WC.
1) Mieć komfortowe auto
2) Robić regularne przerwy, np. co 2h.
3) muzyczka (nie za głośno), audiobook/podcast, trochę ciszy
4) w miarę możliwości wyjechać o takiej porze, aby ominąć pory korkowania się
@woda_saguaro: Każdy powinien brac własne siły na zamiary a nie kierować się tekstem, że skoro innym to się udaje to tobie tez się uda. Ludzie są różni, w różnym wieku i w różnym stanie psychicznym ( ͡° ͜ʖ ͡°) Także rozum przede wszystkim