Wpis z mikrobloga

#rower
Zastanawiam nad wyjazdem na single (glacensis lub jeśli ktoś zna w pobliżu #wroclaw to byłbym wdzięczny). Zakupiłem pierwszy mocniejszy w moim odczuciu #mtb (wcześniej miałem jakieś marketówki) z nastawieniem na leśne ścieżki. Zastanawiam się na ile mogę sobie pozwolić na zjazdach. Jakie są elementarne wymagania co do roweru, żeby latać nim po singlach?
Rower:
Trek Cobia 29er Link do szczegółowego opisu:
- przód deore
- tył sram x.7 (zmieniona z x.5)
- hamulce Avid Elixir 1
- dodana regulowana sztyca siodełka z manetką
- tytanowe pedały

Poza tym zrobiony całkowity serwis roweru.
Dobryworekholenderskiegokoksu - #rower 
Zastanawiam nad wyjazdem na single (glacensi...

źródło: comment_1662125161JWzfwdYpCX6mFZwWwZWeQU.jpg

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dobryworekholenderskiegokoksu: ogólnie jak chcesz w góry jeździć to rower słaby bo to zwykłe XC ze skokiem 100mm. Na single starczy bo to ludzie na trekingach przejeżdżają, ale do takiej Srebrnej Góry to już nie pojedziesz. Także zjazdy sobie odpuść. Twój rower ratuje tylko koło 29 i mykmyk, ogólnie to już antyk. Tytanowe pedały? Co to za model?
  • Odpowiedz
@Dobryworekholenderskiegokoksu: trail to takie bardzo minimum, takie 140mm skoku przód i tył. Hamulce 203mm przód i 180 tył, sztywne osie, mykmyk, amor na powietrze, oponki 2.4 i to najlepiej mleko. To takie minimum żeby se w górach pojeździć. Single to przedszkole i Twój rower obecny w zupełności Ci wystarczy, ale daje Ci sezon że wymienisz go na fulla ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Dobryworekholenderskiegokoksu: to pozostaje tylko jeździć i robić kondycje ¯\_(ツ)_/¯ polecam Single pod Smrkem

Ja kupiłem w tym roku Canyon Spectral i cała Srebrna i nie tylko już objeżdżona ze znajomymi. Do takiej zabawy to już niestety full z lepszymi kontami i przynajmniej 160-170 skoku. Można u nich zawsze wypożyczyć rower, tam mają NS Define.
  • Odpowiedz
@GrubyKociol:

do takiej Srebrnej Góry to już nie pojedziesz.

trail to takie bardzo minimum, takie 140mm skoku przód i tył. Hamulce 203mm przód i 180 tył, sztywne osie, mykmyk, amor na powietrze, oponki 2.4 i to najlepiej mleko. To takie minimum żeby se w górach pojeździć. Single to przedszkole i Twój rower obecny w zupełności Ci wystarczy, ale daje Ci sezon że wymienisz go na fulla ( ͡°
  • Odpowiedz