Wpis z mikrobloga

Pytanie do ludzi, którzy w jakiś sposób przepracowali lub przepracowują swoje kompleksy. Zauważyliście że Szahira non stop opowiada o tym że ona była gruba i ile ona nie schudła. To typowe dla ludzi z takimi traumami? Ciekawi mnie czy jest to forma układania się w swoim położeniu czy może próba zwrócenia na siebie uwagi ?
#hotelparadise
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@OldTimer11: to zależy od charakteru danej osoby raczej. Są ludzie, którym to jest potrzebne - jakaś forma autoterapii? Może też być zwyczajnie dumna z siebie, przecież to nie jest taki pikuś - zrzucić kilka dyszek. :) Może to też forma samoobrony - w ten sposób może zaznaczyć, że żarty z wagi ją dotykają.
Choć w odcinkach (nie wiem, jak na lajwach) widziałam, że raczej mówiła o tym w wizytówce i
  • Odpowiedz
@Null84: Gada o tym non stop niemal przy każdej rozmowie twarzą w twarz. Trochę w tym przypomina Wike z HP4, która non stop opowiadała jak to ona nie ma ciężko w hotelu. Jeśli tak jak mówisz jest to forma chwalenia się tym to jednak słabe to
  • Odpowiedz
@OldTimer11: może dla niej to jest największe z życiowych osiągnięć na tym etapie po prostu. :) Różnie bywa. Mnie daleko do tej postawy, ale staram się szukać wyjaśnień. :)
  • Odpowiedz
@OldTimer11 mi się wydaje że laska jest z siebie dumna a dodatkowo widać że to był jej cel nr 1 żeby przyjść do hotelu. Pamietajmy, ze tu wszystkie laski są jak wieszaki a kolesie napompowani jak ta lala. Może chce się trochę wpasować i pokazać że też potrafi ciężko pracować nad sylwetka tak jak oni, a no i może jest dumna, ja bym była, jak schudłam 5 kilo to gderalam o
  • Odpowiedz
  • 0
Mi też się wydaje że jest z siebie bardzo dumna. Mówiła do Igora że był okres że ludzie nawet nie wiedzieli jak wygląda bo się wstydziła. Z mis stała się kluską, nie wychodziła z domu.
  • Odpowiedz
@OldTimer11: ja mogę powiedzieć od siebie( znaczy napisać), że ja na swoje kompleksy nawet te przepracowane nic nie mówię i jeżeli faktycznie zmienię coś to po prostu widać po pewności siebie, wiec ona może mówieniem, a nie pokazywaniem podrasowuje pewność siebie
  • Odpowiedz
@OldTimer11: Ja myślę, że szuka akceptacji i szacunku, uznania do swojej osoby, którego całe życie nie miała zapewne chciałaby usłyszeć chociaż raz od kogoś „wow to niesamowite naprawdę to zrobiłaś? to fantastyczne jesteś bardzo ambitną i zdeterminowaną osobą, można ci wiele powierzyć bo sobie ze wszystkim dasz radę naprawdę jestem pod wrażeniem i cieszę się, że osiągnęłaś swój cel, pewnie nie było łatwo co, opowiedz mi o tym a ja
  • Odpowiedz