Aktywne Wpisy
Hopsa +108
Hejka,
Podzielę się z wami historią z życia dziewczyny-przegrywa.
Pewnego dnia postanowiłam, że skończę z moją nijaką sylwetką, marzyło mi się żeby w tym roku być tą chudą atrakcyjną śliczną dziewczyną.
Znalazłam sobie siłownię, kupiłam karnet na 1 miesiąc za 120zl + 20zł za kartę członkowską.
Zanim wybrałam się na siłownię pojechałam na zakupy, kupiłam sobie te dresy i koszulkę z pumy i jeszcze inna koszulkę, całość za ok. 350zl, przy kasie
Podzielę się z wami historią z życia dziewczyny-przegrywa.
Pewnego dnia postanowiłam, że skończę z moją nijaką sylwetką, marzyło mi się żeby w tym roku być tą chudą atrakcyjną śliczną dziewczyną.
Znalazłam sobie siłownię, kupiłam karnet na 1 miesiąc za 120zl + 20zł za kartę członkowską.
Zanim wybrałam się na siłownię pojechałam na zakupy, kupiłam sobie te dresy i koszulkę z pumy i jeszcze inna koszulkę, całość za ok. 350zl, przy kasie
Kalinka89 +13
Czym się wspomagacie podczas kilkugodzinnej podróży za kierownicą. Ja po 3 godzinach zaczynam zamulać, a kawa działa tylko na chwilę
Mieszkam w patodeweloperce ogrzewanej kotłownią na gaz, muszę się liczyć ze znacznym wzrostem ogrzewania dlatego w ten weekend montuję klimatyzację aby się dogrzewać klimą co jest nawet opłacalne.
Natomiast wszystko w domu jest na prąd, którego potencjalnie może zabraknąć. Myślicie że tak może być?
Czy rzeczywiście możemy spodziewać się blackoutu chociaż na parę godzin wieczorami? Już oczywiście nie wspominam o wzroście ceny za energię elektryczną.
O czym myślę:
1. Klimatyzacja jako alternatywne źródło ogrzewania - check.
2. Kuchenka turystyczna + butle gazowa jako alternatywne źródło gotowania - Muszę dokupić butle gazowe, czy jest sens? Nie wiem jak coś to się nie zmarnują i będę miał na działkę, ryby itp
3. Myślę o tym aby kupić mały agregat prądotwórczy, jeżeli rzeczywiście miałoby zabraknąć prądu wieczorami mógłbym się tym wspomagać i wystawić go na balkon, przynajmniej miałbym światło, kaloryfer na prąd - cokolwiek. Co o tym myślicie? Jak patrzę to z 1500 pln musiałbym wywalić ale powiedzmy, że jest to jakiś pomysł.
Tak wiem, że agregat jest głośny i na balkonie nie jest dobrym pomysłem ale jeśli by miało nie być prądu to głośność będzie najmniejszym problemem.
#gospodarka #prad #ogrzewanie #zima #kryzys #polska
Dodatkowo zakupiłem farelki gdyby jednak prąd był, a ogrzewanie gazowe padło
Agregat tylko jak masz balkon bo się otrujesz dwutlenkiem węgla.
Kuchenka gazowa nawet nie musi być turystyczna tylko są takie na dwa palniki. Ludzie takich całym rokiem używają.
Butli też nie kupuj turystycznej tylko normalną 11kg. Do takiej butli też możesz kupić nagrzewnicę gazową.
https://allegro.pl/oferta/bezzapachowy-piecyk-gazowy-na-butle-lpg-piec-84m-12462421261?bi_s=ads&bi_m=productlisting:desktop:query&bi_c=OWMxMGMxYjktNmMxMC00NzdhLWI3MmUtMjdjMGYyN2I5NzEwAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=a6d6b454-0d93-40ca-ade8-1838036ebcba
Wtedy masz z jednej butli gazowej możliwość i pogrzania żarcia i ogrzania mieszkania. Tylko te nagrzewnice używaj tylko w wentylowanym pomieszczeniu. Dobrze by kupić jakiś
Do tego promiennik podczerwieni i jeden palnik turystyczny.
I madz załatwiony gotowanie i ciepło.
Plus do tego jakieś małe ledowe źródło światła.
https://allegro.pl/oferta/industrial-035984f-grzejnik-gazowy-rothenberger-12360807433?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=wybrane&utm_term=desc-yes&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_uzsd_sport_turystyka_pla_pmax&ev_campaign_id=17959731294&gclid=Cj0KCQjwjbyYBhCdARIsAArC6LKa4GQwnK3Xrtn5OPfNOMmyYpPLfUoiU_0yEl15M06bMbIsRD_ERu0aAs3YEALw_wcB
W kilku samorządach już zaczynają oświetlenie uliczne wyłączać w nocy na kilka godzin