Aktywne Wpisy
vulfpeck +658
#bekazkatoli #urojeniaprawakoidalne #neuropa
Katole w odmętach szaleństwa i ostatnich podrygach konwulsji, próbują wyśmiewać trend, którego nie są w stanie powstrzymać.
Katole w odmętach szaleństwa i ostatnich podrygach konwulsji, próbują wyśmiewać trend, którego nie są w stanie powstrzymać.
Hekun +141
#niger #swiat
To jest dla mnie niesamowite jak niewielkie zainteresowanie jest tutaj sytuacją w Nigrze. Wojna w zasadzie może być lada dzień, ECOWAS wydał ultimatum, a jak nie to wchodzi z interwencją wojskową. W senacie Nigerii (członka ECOWAS) natomiast odrzucili prośbę prezydenta o wysłanie wojsk do Nigru. Wydawało by się temat ciekawy, a tutaj cisza i spokój xD
Czasem mam wrażenie, że zostali tutaj tylko opłaceni trolle, a wiadomo, że za pisanie
To jest dla mnie niesamowite jak niewielkie zainteresowanie jest tutaj sytuacją w Nigrze. Wojna w zasadzie może być lada dzień, ECOWAS wydał ultimatum, a jak nie to wchodzi z interwencją wojskową. W senacie Nigerii (członka ECOWAS) natomiast odrzucili prośbę prezydenta o wysłanie wojsk do Nigru. Wydawało by się temat ciekawy, a tutaj cisza i spokój xD
Czasem mam wrażenie, że zostali tutaj tylko opłaceni trolle, a wiadomo, że za pisanie
Chyba sobie żartujesz porównując TM do prawdziwie ułatwiających rzeczy wynalazków? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Totalnie odklejeniem jest myśl, że kuchasz zamiast szybkiego pokrojenia cebuli(robi to kilkukrotnie szybciej jak ta maszyna), przygotowaniu Risotto -> błagam, takie rzeczy
Zamiast pisać głupoty wystarczyło się zastanowić nad etymologią słowa "szybkowar".
(-‸ლ)
@Emill do Ciebie.
Zupa masz gotową w 20-30min zamiast 40-60min.
Tak działa szybkowar.
@matiserek: jeszcze raz: nie opiera i nie zastępuje, ale wspomaga... nie musisz wierzyć, mam kumpla który jest szefem kuchni w londyńskiej restauracji i bez Rice Cookera, Thermomixa i jeszcze jednego urządzenia którego nazwy zapomniałem (robot z różnymi przystawkami którym możesz np. makarony robić) trudno by mu się było przestawić na inną kuchnię..
Robienie makaranu w Termomixie, kiedy to tylko 3 składniki? No xD. To wszystko w profesjonalnej kuchni robią specjalistyczne do tego urządzenia(roboty planeterne wcześniej wspominane), a nie TM.
@matiserek: sry już poprawiam..
@vinath: wołam ciebie, bo moja poprzednia wypowiedź została źle skierowana.
@matiserek: a gdzie ja napisałem, że w termomixie robi się makaron? przeczytaj jeszcze raz ten fragment:
i jeszcze jednego urządzenia którego nazwy zapomniałem
ty wierzysz, że wszystko jest robione ręcznie? aha i "specjalistyczne urządzenie planetarne" jest ok w restauracji, a termimix już "be" i byś wyszedł? pocieszne
używałem i totalneee nope. Miałem to na tydzień testów.
Tylko zajmowało miejsce na blacie, a ciągłe pilnowanie i traktowanie użytkownika jak skończonego debila w żadnym przypadku mnie nie przekonał.
Ponadto kupujesz produkt za 5k+ plus co roku kilkaset zł za subskrypcje dań.
Tak, gdyż taki robot kuchenny ma misę 20l i większą, co daje możliwość pracy w
@matiserek: nie, nie była.. był ro robot z wieloma przystawkami..
@matiserek: no i właśnie tak wiesz... niby coś tam gdzieś usłyszałeś, ale nie do końca.. nie kilkaset, ale do niedawna było to 180zł, teraz 200... i nie ma obowiązko używać, bo wiele jest już wgrane w urządzenie,
Zapytaj swojego kolegi ile makaronu robi codziennie, to może zobaczysz jak śmiesznie brzmi misa 2l na wyrobienie ciasta.
200 zł to już podchodzi pod kilka stów.