Aktywne Wpisy
D50000FFCD01 +1
Co zaczyna się na RZ i po cichu włada Polską?
szermierczyk +8
Czy ktoś z was zna osobiście jakiegoś #!$%@? z przelotem pierdzącego tym gównem w letnie noce? Chciałbym poznac rys psychologiczny ludzi tej rangi. Co oni mają w głowie? Że komuś to imponuje? Jak reagują na próby przemówienia do rozsądku? Rozumieją jak to #!$%@? innych i robią to celowo?
#rzeszow #motoryzacja #samochody #patologiazewsi #patologiazmiasta
#rzeszow #motoryzacja #samochody #patologiazewsi #patologiazmiasta
@NielegalneKretowisko: no chyba ty, typie (-‸ლ)
gotuje od dawna w termomiksie i nie kumam, po ch*j mam kupowac najwieksza cebule zamiast kupic dwie mniejsze, co zawsze robie
@XIONC_CI_MORDE_LIZAL: ale wiesz, że coraz więcej restauracji używa takich urządzeń bo upraszczają pracę?
@Ulic_Qel_Droma: bo tak robi, najczęściej przekraja się cebulę na pół lub na ćwiartki, a
a potem przyjeżdża do takich restauracji Gesslerowa i każe #!$%@?ć, bo tracili w uja czasu na przygotowanie głupiego ciasta na pierogi xDD
Tak tak, a tak naprawdę kroisz cebulę w kostkę, ciasto dajesz do
@matiserek: ale zeby zrobic zupe krem gotujesz jak normalna, tylko uzywasz mniej bulionu/wody i blendujesz na koniec - tyle co ugotowac wg uznania i jakas minuta blendowania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@matiserek: restauracje które tego używają nie potrzebują gesslerowej ;)
@matiserek: bzdura, nigdy nic w kostkę nie kroiłem.. nawet twarde warzywa jak seler kroiłem max ~6cm kawałki
@matiserek: no tak, a wodę trzeba wziąć z
@zaloz_konto23: źle przeczytałem pytanie - oczywiście, że się da.. ja lubię kremy i takie robię.. mogę je łatwo w kubku termicznym ze sobą zabrać..
jest masa zwykłych zup
https://cookidoo.pl/search/pl?countries=pl&context=recipes&categories=VrkNavCategory-RPF-002
Komentarz usunięty przez autora
Nie da się TM zastąpić kucharza xD nie rób sobie jaj, że są restauracje używające tego świadomie, bo jest srogi żart.
W takiej małej misce taki TM musiałbym chodzić 24/24h, a i tak goście by wciąż czekali i czekali... To nie jest produkt na wytwarzanie na masową skalę.
Wodę też zagotujesz w TMie?
@matiserek: w restauracji TM nie ma zastępować kucharza, ale go wspomagać, aby ten mógł zająć się czymś innym...
I tak używają, bo w porządnej restauracji posiłek przygotowuje się nie na masową skalę, który później stoi w bemarach, bo to nie fastfood, czy inna buda gdzie po południu dostajesz ziemniaki ugotowane