Wpis z mikrobloga

Gdyby aborcja na żądanie była legalna, powinna być...

#4konserwy #neuropa #aborcja #ankieta

ANKIETA

• DARMOWA, REFUNDOWANA PRZEZ PAŃSTWO 18.5% (37)
  • W PEŁNI PŁATNA, BRAK REFUNDACJI 54.5% (109)
  • CZĘŚCIOWO PŁATNA, CZĘŚCIOWO REFUNDOWANA 27.0% (54)

Oddanych głosów: 200

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

to zależy od przypadku: g---t, cięzkie choroby, niepelnosprawność dziecka, zagrożone zycie matki to refundowane. Reszta płatna

@JaNieGejJaPapiesz: Przecież napisałem, że chodzi o aborcję na żądanie. Chyba logiczne, że nie chodzi tu o rzeczy, które wymieniłeś.
  • Odpowiedz
Edytowałem post i pogrubiłem "na żądanie", bo niektórzy w komentarzach piszą o gwałtach, ciężkich chorobach itd.

Edit: dałbym jeszcze capslocka, ale już za późno na edycję.
  • Odpowiedz
w takim wypadku - płatna, ale pierwszy zabieg gratis (σ ͜ʖσ)

@Kotouak: heheszki heheszkami, ale chodzi mi po głowie ankieta na temat limitu ilości aborcji na kobietę. Jedna wpadka może się komuś zdarzyć, ale 5 lub 10 to już lekka przesada.
  • Odpowiedz
@Headcrab_B: to wtedy darmowy kurs antykoncepcji (zanim w ogóle, którejś 5 aborcji przyjdzie do głowy).
A dla chłopaków - konkurs w zakładaniu p----------y, z nagrodami - rzecz jasna ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Headcrab_B: Za aborcję kobiety płacą, ale kasa zasila zagraniczną służbę zdrowia. Moim zdaniem aborcja na życzenie powinna być płatna natomiast w przypadku ciężkiej choroby płodu lub wady letalnej refundowana. Refundowana również dla nastolatek. Aborcja jest bardzo tanim zabiegiem. Niestety żyjemy w kraju hipokrytów.
  • Odpowiedz
@Headcrab_B: kwestioa pecha moze sie zdazyc 1 wpadka a moze i kilka w skali calego zycia. Kobiety maja rozna "plodnosc" i jedne maja ceizko zajsc w ciaze nawet starajac sie, a inne przeicwnie, bez antykocnpecji to jeden okres i pyk ciaza.
  • Odpowiedz