Wpis z mikrobloga

@Kair: Tylko Fresso. Eleganckie, drewniane korki, ładne zapachy. Mają też zawieszki z drewna do powieszenia na lusterku. Wszystkie Fresso dostaniesz u mirka @Czysta-Bryka_pl z wypokowym rabatem jak coś ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Z nowości ostatnio wąchałem perfumy marki Foen, ale ich "wydanie" nie jest tak super eleganckie - plastikowa butelka i zapachy o nazwach np BOSS. Trochę tak przypomina sebiksa w bmw co czarnym adidasem
  • Odpowiedz
@Kair: w sklepach detailingowych sobie zobacz. Poorboys ma spoko. Aczkolwiek ja takich psikanych nie polecam za bardzo bo to co kilka dni trzeba psikać. Wole takie klipsy ja kratkę nawiewu. Używam obecnie Maison Berger, na Notino są
  • Odpowiedz
@Kair: tylko Clinex Tasmański Czar. Parametry na o wiele lepszym poziomie niż w porównaniu do Fresso czy innych tego typu specyfików. Parę strzałów na materiały wewnątrz auta i ponad tydzień z głowy ^^
  • Odpowiedz
@bydgoszczvx: uwierz mi, że sprawdza.

Jedni (producenci perfum nazwijmy to ludzkich) przeprowadzają testy dermatologiczne, a drudzy (producenci perfum samochodowych) sprawdzają wpływ psikania perfumami w różne tapicerki i czy np ich trwale nie poplamią. Jakie masz możliwości reklamacji w przypadku gdy perfumy z douglasa zniszczą Ci tapicerkę w jakimś zabytkowym samochodzie, który przyjechał na sprzątanie wnętrza?

No i jest jeszcze jeden aspekt - rozchodzenie się zapachu, kwestie odparowania nośników itd itp.
  • Odpowiedz
@klotz czyli te samochodowe są szkodliwe dla skóry i nie widzisz problemu rozpylać tego na fotele w samochodzie, gdzie kontakt ze skórą jest nieunikniony ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@bydgoszczvx: nie widzę bo nie siedzę gołą dupą na nich ( ͡° ͜ʖ ͡°) a dla materiałów są bezpieczne - czy tapicerki samochodowej czy spodni. Inna sprawa, że w sumie to nawet przy samochodowych nie zalecają psikania w fotel tylko w podłogę, ale sam wiesz jacy mogą być użytkownicy i jak czytają instrukcje. Więc sprawdzają je na różnych tapicerkach i materiałach.

W każdym razie mniej bym
  • Odpowiedz
@klotz: Jeśli to ma takie działanie na skórę, to jakie ma działanie gdy się to wdycha?

Osobiście wolałbym mieć poplamioną tapicerkę niż zniszczone zdrowie...

• Odpowiedz
@weah: @RumClapton:
ale czy używania kontrowersyjnych składników przy normalnych perfumach nie załatwia temat badań dermatologicznych? Wiesz, w przypadku perfum nie jestem ani znawcą z tagu, a raczej przeciętnym konsumentem i daje wiarę, że jeśli produkt tego typu jest dopuszczany do obrotu, to znaczy że takie badania przeszedł pozytywnie. Czy to jest tak że te badania mają jakiś wymiar raczej symboliczny i są po prostu kolejną urzędową procedurą "do
  • Odpowiedz