Wpis z mikrobloga

• 75
#pracbaza Złożyłem dzisiaj wypowiedzenie u Janusza. Ten dźwigar nosi dobre kilka ton. Problem zignorowany. O----------z maniane zleconą odgórnie bhp-owiec nie widzi. Ale spróbuj przejść przez magazyn bez kasku. Jutro jadę na rozmowę do nowej roboty. Mam nadzieję, że wypali. Ale Janusz nie chce pójść na ugodę za porozumieniem stron i czeka mnie miesiąc wypowiedzenia, ale coś się źle czuje ostatnio ( ͡º ͜ʖ͡º) w kom ile nosi ten dźwigar.
bronxxx - #pracbaza Złożyłem dzisiaj wypowiedzenie u Janusza. Ten dźwigar nosi dobre ...

źródło: comment_1661292255GWWJjc05WcRGBopz9kPyAd.jpg

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 6
@Aquamen @bronxxx pracowalem w takim #januszex gdzie BHP nie istniało- maszyny z powykręcanymi zasłonami zabiezpieczajacymi, aby wyrzucić odpady kartonowe trzeba było wspinac sie na taki jebitny kontener żeby zrzucić pojemnik z odpadami z wideł wózka widłowego. Szefowa wpadająca do jadalni na której odbywało się szkolenie BHP z tekstem "panie Czesiu ale tak błyskawicznie poproszę to szkolenie bo dużo zamówień", płacenie części wypłaty pod stołem, wysokie składowanie wyglądało tak
  • Odpowiedz
@L3stat: nawet jak wydarzy się tragedia (śmierć, obcięte nogi blachą więzioną na widłaku czy obcięte palce na pile te trzy wypadki znam z własnego doświadczenia a jeden sam widziałem) to i tak jest to przyklepywane

Niestety Janusze załatwiają wladzom miejsca pracy, płacą podatki i spojrzenie zawsze jest takie, że a temu już nic życia nie zwróci czy tamtemu nogi czy palce już nie odrosną to po co robić problemy jeszcze
  • Odpowiedz
  • 1
@Aquamen dokładnie jest tak jak mówisz. Zdrowie czy życie nie jest warte tyraczki u Janusza, na szczęście jeszcze jest na tyle dużo pracy na rynku, że można wybierać.
  • Odpowiedz