Wpis z mikrobloga

Graliście w Ghost Master?

Pamiętam że gra była mega zaskoczeniem ponieważ była to jedna z niewielu gier zakupionych z gazetką która nie okazała się totalnym badziewiem a bardzo dobrym i ciekawym tytułem.

Chyba płaciłem za tą grę z 13 lat temu 15 złotych a teraz można kupić co prawda bez gazetki ale w promocji na GOG'u za 5.59 zł :)

https://www.gog.com/pl/game/ghost_master

#ghostmaster #gry #staregry #retrogaming #nostalgia #gimbynieznajo #dziecinstwo #gog
L.....y - Graliście w Ghost Master?

Pamiętam że gra była mega zaskoczeniem poniewa...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lesrley: Miałem wersję pudełkową na płycie, ale nie działała na moim ówczesnym Pentium II za dobrze, więc nie grałem w nią. Jakoś rok/dwa lata temu zaopatrzyłem się w wersję cyfrową i czeka u mnie na liście gier, które kiedyś ogram jak mi się będzie chciało
  • Odpowiedz
@Lesrley: Też miałem ją z gazetki. Pamiętam, że moja siostra strasznie lubiła w to grać. Szkoda, że wszystkie takie gry z gazet rozdałem. Zostawiłem sobie tylko trylogię Black Mirror.
  • Odpowiedz
@pekas: Ehh, mi też przepadły niemal wszystkie gry z gazet a te które przetrwały są albo w złym stanie i ciężko je zainstalować albo po zainstalowaniu nie da się ich uruchomić więc i tak trzeba kupować wersje ze Steam'a czy Gog'a :x
  • Odpowiedz
@Kwiatkov: Ja niestety się skusiłem na wersje że steam i nie mam języka polskiego ale na gogu jest dostępny z tego co piszę nawet dźwięk?

W sumie nawet nie wiedziałem że ta gra posiada dubbing :X

Jakbyś mógł później dać znać czy rozdzielczość full hd jest dostępna w wersji na goga to prosiłbym o informacje, chyba zacznę kupować jednak gry na gogu
  • Odpowiedz
@Kwiatkov: Jak coś to można odpalić grę w 1920x1080

By gra działa w rozdzielczości 1080p trzeba odnaleźć w plikach gry SpDrv.cfg oraz podmienić poniższy tekst:

// bVendor Vendor bRenderer Renderer bVersion Version MinW MaxW MinH MaxH C16 C32 DB16 DB24 DB32 S16C16Z S16C24Z S16C32Z S32C16Z S32C24Z S32C32Z DL DYNAMIC AGP
// Evans & Sutherland
  • Odpowiedz