Wpis z mikrobloga

@Gwendeith: Nie byłoby 500+, 13 i 14stej emerytury, obniżenia wieku emerytalnego, #!$%@? miliardów na nieudane inwestycje. Inflacja byłaby niższa, pewnie węgiel i tak by zdrożał, bo nie całość obecnych podwyżek to wina PiSu, ale polska gospodarka #!$%@? 7 latami rozdawnictwa dźwignęłaby to łatwiej. Byłoby trudno, ale nie byłoby tragedii.
@Jarasznikos:

Nie byłoby 500+, 13 i 14stej emerytury, obniżenia wieku emerytalnego, #!$%@? miliardów na nieudane inwestycje. Inflacja byłaby niższa, pewnie węgiel i tak by zdrożał, bo nie całość obecnych podwyżek to wina PiSu, ale polska gospodarka #!$%@? 7 latami rozdawnictwa dźwignęłaby to łatwiej. Byłoby trudno, ale nie byłoby tragedii.

Zabawne jak maniakalnie liberałowie za największe źródło zła wymieniają 500+, co akurat było bardzo dobrym pomysłem pomocy rodzicom (choć nie wzrostu demografii,
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Gwendeith:

Dziś państwo da ludziom na węgiel 3000 zł, a za PO najważniejszy byłby kapitalizm i utrzymanie za wszelką cenę, rynkowej wartości paliwa. Ludzie by marzli w imię interesów elit.

Od 3000 złotych przybędzie węgla czy będzie go tyle samo ale ludzie będą mogli więcej za niego zapłacić?
@TheKirghizLight: Większą pomocą niż 500+ byłyby niższe koszty życia, lepsza opieka zdrowotna, chociażby wobec dzieci, więcej przedszkól. Zamiast tego polepszono nieco byt rodzin, a najbiedniejsi za to zapłacą. Bo to najbiedniejsi, Ci dla których to 500+ stanowiło ważny element rodzinnego budżetu oberwie najmocniej inflacją i kryzysem, za którego skalę (acz nie samo wystąpienie) odpowiada PiS.
@TenOdMirabelek: "jesteście"? a co ja towarzysz jaki czy co :D mnie interesuje Polski problem węgla, dlaczego nie daliśmy sobie czasu na zabezpieczenie się, to że będziemy marznąć nikomu nie pomoże... a zamiast tego pisiory postanowiły odciąć się od razu jak obrażone dziecko..