Wpis z mikrobloga

@a5f5c1: @PaaD:
Konwersacje czyli osoby w historii wiadomości, tyle osób do mnie napisało.
Nie podają widełek od razu, tylko pytają ile chce i zazwyczaj jak podam to wymiękają, często dyskusja na ten temat jest w wersji głosowej w pierwszej rozmowie, której nie zaliczam do procesu rekrutacji

Ciekawostka najwyższa obecnie stawka został mi podana po procesie interview. Nie pamiętam żebyśmy wcześniejszym etapie rozmawiali o pieniądzach i byłem pewien że
  • Odpowiedz
Ciekawostka najwyższa obecnie stawka został mi podana po procesie interview.

@zibizz1: o widzisz, może warto próbować nawet do firm, które nie zapowiadają się najlepiej. A czy ta firma miała jakiekolwiek przesłanki co do tego, ze może zaproponować tak wysoką stawkę? Była to korporacja, mniejsza firma ok. 500 osób, czy np. 30-osobowa firemka? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@a5f5c1: Nie pisze do mnie duzo wiec już się nauczyłem że każdemu warto dać szanse i nie ma co z góry oceniać. kiedyś jakiś Hindus z Anglii do mnie zadzwonił to podałem mu mail spamowy by wydawało mi się że to jakiś scam, niestety klientem był zagraniczny Januszex, rzuciłem stawkę z z kosmosu a on walczył i wpuścił mnie na rekrutacje gdzie maksymalne widełki były 20% mniejsze, wiec mimo że
  • Odpowiedz
Ciekawostka najwyższa obecnie stawka został mi podana po procesie interview. Nie pamiętam żebyśmy wcześniejszym etapie rozmawiali o pieniądzach i byłem pewien że mi rzucą cos śmiesznego a ja mądry powiem że trzeba było spytać na początku to byśmy czas zaoszczędzili.

@zibizz1: czasem można tak zagrać, ale trzeba wyczuć czy firma ma w ogóle potencjał na złożenie takiej oferty, na podstawie danych w internecie. w przeciwnym razie nie ma co marnować
  • Odpowiedz
na podstawie danych w internecie. w przeciwnym razie nie ma co marnować czasu

@villager: w jaki sposób polecasz weryfikować potencjalne widełki w takich firmach oprócz glassdoor?
  • Odpowiedz
@eternalzz: Mam:
* 279 profile viewers in the past 90 days
* 42 search appearances between August 9 - August 16
* średnio jakieś 3 wiadomości dziennie
* 2,530 connections (tylko ludzi których znam osobiście, z pracy lub rekruterów - nie akceptuję "losowych" zaproszeń)

Profil mam uzupełniony 6/7, zdjęcie z 2005 r. Do tego jakieś 13 lat doświadczenia w popularnych technologiach.
  • Odpowiedz