@erebeuzet: i prawidłowo. w klasie mojego potomstwa jest chłopak z ADHD, i faktycznie jest trudny i jesteśmy wyrozumiali, Ale ma #### znać granicę i chyba w końcu załapał bo się uspokoił i nawet trochę zintegeował.
@Voyo: Dokładnie ;) Jest dziecko z ADHD, jest dziecko z ADHD wykorzystujące sytuację, i jest dziecko po prosto mega wredne, któremu się przypisuję ADHD bo "łatwiej" :)
@erebeuzet: mam znajomego z wczesnej podstawówki który już od najmłodszych lat miał ADHD i nie był wredny. Ludzie to mylą. On po prostu nie mógł usiedzieć w miejscu, wszędzie go było pełno, może był czasami "dziwny", ale nigdy nikogo nie obrażał. Mamy kontakt do dzisiaj i to jest bardzo normalny chłop.
@erebeuzet: Nie ma tu się czego wstydzić i nazywać się samemu "białorycerzem" (swoją drogą debilne określenie), bo tu idzie o dobro, a być może i bezpieczeństwo dzieci (a zwłaszcza własnych) więc trzeba smarkaczom jasno i wyraźnie nakreślić granicę "kto tu rządzi" skoro oni sami się uważają za władców. Dawniej też to robili rodzicie, może i nie do końca na trzeźwo, może i nie do końca w dobry sposób, może i
@erebeuzet Ja ostatnio pacyfikowałem wyrostków okupujących plac zabaw po ulewie. Wchodzę i słyszę jakaś gownomuzę. Pod daszkiem siedzi z 8 chłopaków w wieku tak 5-14 lat (tak, mieli młodego "pod opieką"). Herszt z glosnikiem i epapierosem w dłoni. Siedzą w centralnym punkcie placu zabaw. I kij z tą muzyką, ale klną jak szewce. Wpadłem do nich: jeszcze jedno takie słowo padnie przy dzieciach, to wywlokę stąd każdego po kolei, rozumiemy się?!
@Camuflash: To nie jest wirus, to tylko próba zakwalifikowania jakiegoś spektrum cech, więc to nigdy nie będzie tak, że wszyscy z taką diagnozą będą zachowywać tak samo.
@Iudex: Gorzej jakby, co się zdarza, nie przestraszyli się tak łatwo i powiedzieliby ci żebyś spadał. Całe kozaczenie poszło by w p---u i odszedłbyś ze spuszczoną głową.
razem z koleżankami o podobnym levelu zrobiły sobie w odiedlowym lasku "baze".
I przyjechał dziś do swojej babci łepek, gówniarz z adhd i wygania je z tej bazy. wzial se kolegow i gadają dziewczynom "jestescie glupie, nikt was tu nie lubi, idźcie stąd"
@erebeuzet: Przecież to kalka w kalkę opis codziennej imby na wykopie ( ͡°͜ʖ͡°)
@erebeuzet: Sprawy dzieci są sprawami dzieci i powinny je załatwiać między sobą dopóki nie dochodzi do niebezpiecznych sytuacji. Potem dzięki ciągłemu parasolowi dorosłych powstają płatki śniegu...
Czary mary.
Komentarz usunięty przez autora
Dawniej też to robili rodzicie, może i nie do końca na trzeźwo, może i nie do końca w dobry sposób, może i
Wpadłem do nich: jeszcze jedno takie słowo padnie przy dzieciach, to wywlokę stąd każdego po kolei, rozumiemy się?!
@Camuflash: To nie jest wirus, to tylko próba zakwalifikowania jakiegoś spektrum cech, więc to nigdy nie będzie tak, że wszyscy z taką diagnozą będą zachowywać tak samo.
@Iudex: Gorzej jakby, co się zdarza, nie przestraszyli się tak łatwo i powiedzieliby ci żebyś spadał. Całe kozaczenie poszło by w p---u i odszedłbyś ze spuszczoną głową.
@erebeuzet: Przecież to kalka w kalkę opis codziennej imby na wykopie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dopóki ojciec żyje.
@erebeuzet:
Sprawy dzieci są sprawami dzieci i powinny je załatwiać między sobą dopóki nie dochodzi do niebezpiecznych sytuacji. Potem dzięki ciągłemu parasolowi dorosłych powstają płatki śniegu...