Wpis z mikrobloga

https://gazetawroclawska.pl/tragedia-w-kamieniolomie-pod-wroclawiem-z-wody-wylowiono-martwego-mezczyzne/ar/c1-16696717

Byłem tam ze dwa razy w życiu, poziom patusiarni na m2 przekraczał granicę wszelkiej normy. Podziwiałem tych co skaczą z takiej wysokości znieczulenie sporą ilością Żubra lub Harnasia. W załączeniu foto, fajnie miejsce na wycieczkę z Wro.

#wroclaw
witam12 - https://gazetawroclawska.pl/tragedia-w-kamieniolomie-pod-wroclawiem-z-wody-...

źródło: comment_1660805505YxHX6U6KR0AmettOMmx3mi.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BLEBLEBLEX1 byłem tam kilka razy i za każdym z nich miejscowe małolaty skakały do wody. Co jednak należy pochwalić na trzeźwo, a nawet raz jeden wpadł tylko kibicować kolegom bo był Świerzno po obiedzie i bal się, że skurczu dostanie. Taki przebłysk rozsądku w otchłani głupoty ;)
  • Odpowiedz
@Viking-: Kiedyś stanowili 90 % "odwiedzających" teraz to może 1 na 10
widać to po samochodach od kapliczki po zakręt i dalej. Większość lokalnych ultrasów jest już za bardzo zabiegana życiem żeby tracić czas skacząc z półki.
Ja to mam obok i ostatni raz pływałem na kantynie może z 3 lata temu zresztą w tą pogodę to zanim bym dolazł a daleko nie mam to już bym był po drugim
  • Odpowiedz
@witam12: Przyjeżdżasz ekipą z miasta powiedzmy Świdnica lub Wrocław logicznym jest że ciężej o mandat za chlanie i grilla na uboczu niż gdybyś siedział w parku albo walił browary na stadionie. Ja sobie bronkuje na ogródku albo koło swojego garażu więc poza pływaniem wychodzi mi praktycznie to samo jednak na plus mam bliskość lodówki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@witam12: jeszcze za łebka w latach 90. to się latało i nic nikomu nie było, ale lokalsi wiedzą skąd można skakać, a skąd nie można. Potem zaczęli przyjeżdżać miastowi i o, się zaczęło, co sezon helikoptery LPR-u....
  • Odpowiedz
@BLEBLEBLEX1 nie znam lokalsów więc nie będę nawet dyskutował, ale kiedyś skakali głownię oni, a akcja z obiadem to była na oko ekipa 15-20 lat teraz pewnie mają z 10 więcej bo trochę temu to było.
  • Odpowiedz