Aktywne Wpisy
Oto proszę Państwa lokalny Januszex. Skład budowlany w którym x miesięcy temu zamawiałem jakąś kostkę i tyle miałem z nimi wspólnego.
Jakiś czas temu dostałem na maila fakturę od nich z przypomnieniem o płatności. Fakturę nie swoją, szybki rzut oka - ktoś miał dane podobne do moich, pomylili maile i puścili do mnie. Zdarza się, kulturalnie odpisałem że pomylili adresy mailowe.
Ostatnio jednak ta sama historia, dostaję nie swoją fakturę. Napisałem, że ponownie pomylili
Jakiś czas temu dostałem na maila fakturę od nich z przypomnieniem o płatności. Fakturę nie swoją, szybki rzut oka - ktoś miał dane podobne do moich, pomylili maile i puścili do mnie. Zdarza się, kulturalnie odpisałem że pomylili adresy mailowe.
Ostatnio jednak ta sama historia, dostaję nie swoją fakturę. Napisałem, że ponownie pomylili
źródło: IMG_20250709_175645
Pobierz
Soothsayer +110
Bydgoszcz dzień dziesiąty, miałem uważać żeby się do jakiegoś biedaszybu nie w----ć, ale zapomniałem, że to całe miasto jest biedaszybem
źródło: 955eeb65-025e-4e22-8212-dd48c8061b36
Pobierz

https://40ton.net/15-punktow-karnych-za-wyprzedzanie-ciezarowka-lub-przeladowanie-rzadowy-projekt/
Czyż to nie brzmi pięknie?
Ale podstawowym karanym i z najwyższą karą powinien być zawsze załadowca.
@eloyard: Czyli ten, który nie ma obowiązku znać limitów dla danego pojazdu? Fajnie, nadajesz się do rządu.
Kara powinna być dla firmy transportowej, tak, żeby ta nie mogła wywierać nacisku na kierowcę.
@fishery: Pewnie, niech buli, niech traci pracę, niech dziad zatrudnia nowego, niech to się dalej kręci...
Załadowca ma odpowiadać bo to on wie ile waży jego towar i on ma mieć dostęp do wagi żeby wiedzieć czy zestaw nie przeładowany.
99% przeładunków jakie miałem to 22 tony w CMR, tylko jakimś cudem poduszki trzeszczą i pod górkę iść nie chce.
Jedyną osobą która tu kpi jesteś ty.
Bo zawsze klientowi wysyłam dowody rejestracyjne wraz imieniem, nazwiskiem i numerem dokumentu kierowcy....?
@Portier-Harry_Portier: Mam parę busów na liniówce i moi kierowcy mają jasno powiedziane: jesteś przeladowany to odmowa jazdy i tyle. Miałem już o to różne wojny z dyspozytorami i żaden samochód nie wyjechał jeśli było podejrzenie że
@eloyard: Zgadza się. A ty ewidentnie dupek, jakich za wszelką cenę staram się unikać.
A ty myślisz ze jak ładują na stonoge po dwie 20 i fałszują dokumenty to zaladowca jest święty tylko kierowca i firma jest winna XD
Jak siedzisz w temacie to dobrze wiesz jak na legalu latają stonogi po 60 całkowitej
Lub spoza tematu no to ¯_(ツ)_/¯
@eloyard: Nadstaw się.