Wpis z mikrobloga

• 10
@Portier-Harry_Portier kara powinna być i jest w wielu krajach dla załadowcy. Powinna być po prostu lepiej egzekwowana i rosnąca przy recydywie. Można zrobić też przy recydywie dodatkową karę na przewoźnika i kierowcę.

Ale podstawowym karanym i z najwyższą karą powinien być zawsze załadowca.
  • Odpowiedz
@Portier-Harry_Portier a kpisz czy poważnie nie ogarniasz tematu?

Załadowca ma odpowiadać bo to on wie ile waży jego towar i on ma mieć dostęp do wagi żeby wiedzieć czy zestaw nie przeładowany.

99% przeładunków jakie miałem to 22 tony w CMR, tylko jakimś cudem poduszki trzeszczą i pod górkę iść nie chce.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Dlaczego kierowca jedzie mając świadomość że jest przeladowany? Jeśli się na to godzi to niech buli.

@fishery: Pewnie, niech buli, niech traci pracę, niech dziad zatrudnia nowego, niech to się dalej kręci...

@Portier-Harry_Portier: Mam parę busów na liniówce i moi kierowcy mają jasno powiedziane: jesteś przeladowany to odmowa jazdy i tyle. Miałem już o to różne wojny z dyspozytorami i żaden samochód nie wyjechał jeśli było podejrzenie że
  • Odpowiedz
@Portier-Harry_Portier: Oczywiście ze załadowca dobrze wie co robi

A ty myślisz ze jak ładują na stonoge po dwie 20 i fałszują dokumenty to zaladowca jest święty tylko kierowca i firma jest winna XD

Jak siedzisz w temacie to dobrze wiesz jak na legalu latają stonogi po 60 całkowitej

Lub spoza tematu no to ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz