Wpis z mikrobloga

@Pawel929

Od dzieciństwa znam żonę "To sobie policzmy: 365 dni razy 2 st. C, to jest 700 st. C"

U Eweliny w domu maślaki się suszyło bez obierania, teraz to elita społeczeństwa więc może trzeba naśladować. ()
  • Odpowiedz
Bardzo dużo zależy od miejsca, rodzaju lasu i regionu. Wczoraj po 2h chodzenia po lesie wynika był tylko taki jak na foto

Wiem, jednak sprawdzałam kilka swoich miejsc na południu Wielkopolski. W okresie jesiennym potrafię sobie jechać do Nowego Tomyśla bo mam tam swoje miejsca. ( ͡º ͜ʖ͡º) jedno jest pewne - w okolicach Kórnika i Leszna jedna wielka susza.
@Pawel929
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Pawel929: Byłem dzisiaj w dwóch swoich miejscówkach sosenkowych i absolutne zero ( ͡° ʖ̯ ͡°) Strasznie mokro za to i duszno było xD Pojadę może jeszcze pod koniec tygodnia albo na weekendzie, może coś w końcu ruszy (ʘʘ)
  • Odpowiedz
@Antlioon: To fakt, bardzo mokro i wysoka wilgotność powietrza ostatnio, można poczuć się jak w Amazonii, czy innym lesie tropikalnym ;) Ale bądźmy cierpliwi, to dopiero początek sezonu :)

@PachneImbirem: Dziwne aż, że taka różnica, a odległość relatywnie nieduża. W ostatnim okresie w moich okolicach było dosyć sporo deczów i jest mokro. Liczę na wysyp jeśli jeszcze trochę popada w najbliższych dniach :)
  • Odpowiedz