Wpis z mikrobloga

• 95
Co to za absurd. Wylądowałem w Polsce o 18:20 i gdzie mam teraz kupić jedzenie, w kościele?
#polska #kosciol
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@FaterAnona kręcę aferę bo woda w tym garnku zwanym Polską się nagrzewa a ludzie jak te żaby próbują się dostosować i twierdzą, że jest ok.
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@adafre to jest właściwe co każdy sobie wybierze. Ja Cię nie zmuszam do pracy. Jak ktoś nie chce mieć otwartego sklepu, pracować na kasie w niedzielę, czy cokolwiek innego - ma do tego prawo! A jak ktoś chce pracować to co ma zrobić?
  • Odpowiedz
@adafre: Gdyby tylko istniało coś takiego jak umowa o pracę gdzie masz napisane, że miesięcznie przepracowujesz 168 godzin, nie dłużej niż 8 godzin dziennie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie musiałbyś się wtedy obawiać pracujących niedziel bo dostawałbyś wolne w środę
  • Odpowiedz
@adafre: Wytłumaczysz mi w jaki sposób niedziele niehandlowe sprawiają, że pracownik Biedronki ma przepracowane mniej niż 168 godzin na etacie?
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@adafre na szczęście bywam w Polsce coraz rzadziej. Szok i zdziwienie mnie bierze jak bardzo można zaciskać zęby i wmawiać sobie, że wszystko jest ok, jak zabronią chodzić po ulicy to powiesz, że można przecież chodzić po mieszkaniu. Pozamykają sklepy, zrób zapasy, albo idź do tych co "oszukali system". Przykro się na to patrzy. Życzę szerszej perspektywy.
  • Odpowiedz
@kendo: Moim zdaniem handel powinien być legalny tylko dziesiątego każdego miesiąca od 10 do 13. Jak nie umiesz się dostosować to jesteś niezaradny życiowo. Panie ze sklepu nie mogą się przemęczać, gdyby nie to to ich etat na umowie wynosi 2137 godzin.
  • Odpowiedz
  • 0
@kendo to jedz ,tak jak ci tu pisali do Niemiec, Szwajcarii i innych zachodnich cywilizacji i tam spróbuj zrobić zakupy w niedzielę... Życzę powodzenia i dostrzeżenia innych ludzi nie tylko czubka swojego nosa
  • Odpowiedz