Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Czuje, że odbiegam od normy. Moi rówieśnicy (rocznik '98l od szkoły średniej są w związkach od kilku lat, a niektórzy już zaręczeni/ożenieni, a ja sam od 6 lat. Wszyscy znajomi mają dobrą prace, prawko i auto, a ja bez uprawnień, auta i robota u janusza za minimalną, który mnie dyma bez wazeliny, bo nie chce mi dać umowy... Czuje się gorszy od nich, bo stoje w miejscu, a oni mają rozbudowane życie

#zalesie #praca #januszebiznesu #zwiazki #depresja

---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #62f8dad5433def0ca81c78cf
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Wesprzyj projekt
  • 9
  • Odpowiedz
@Maffiozzo97: panie ale tu jest wygodnie. Życie u rodziców, coś tam się może i dołoży do jedzenia albo i nie, do domu się wróci walnie się piwko i to jest życie. Po co coś zmieniać? Tak to trzeba by szukać nowej roboty, poznawać nowych ludzi :/ zrobić prawko a to przecież jest wymagające.
  • Odpowiedz
@muadzik: Prawko to akurat najmniejszy problem.

panie ale tu jest wygodnie. Życie u rodziców, coś tam się może i dołoży do jedzenia albo i nie, do domu się wróci walnie się piwko i to jest życie.

@muadzik: Ale to wiecznie trwać nie będzie. Kiedyś będzie trzeba opuścić dom rodzinny i za minimalną tego nie zrobisz.
  • Odpowiedz
@Maffiozzo97: ale ja tego nie popieram :) taki sarkazm. Chłopak robi u Janusza za grosze, sam wie że to #!$%@? ale tego nie zmienia bo mu wygodnie, nie chciało mu się wychodzić poza strefę swojego komfortu ale w końcu zaczął dostrzegać że jest sporo w tyle.
  • Odpowiedz
1a6e1 9r33n: Koleś, po kolei,po kolei - na początek zrób to prawko. Znam ten ból,bo długo ociągałem się przez tych ciulów z wordu którzy #!$%@?ą na byle czym. W końcu zdałem.
Wielu z nas poddaje się za wcześnie stary. Ja już mam dość poddawania się, nie mam już gdzie się cofnąć, neetuję w wieku 35 lat ile jeszcze ?!

Kasę jakąś u tego janusza zarabiasz,musisz odłożyć, dokupić godzin,kuć i podchodzić
  • Odpowiedz
OP: @muadzik: No nie trafiłeś mordo. Mieszkam sam od skończenia szkoły, ale czuje że stoje w miejscu, brak różowego, uprawnień, auta, lipna praca i tak do emerytury... Czuje, że wpadłem w jakieś błędne koło i zamiast się rozwijać, to stoje w miejscu jak jakiś stary chłop zmęczony życiem
---

Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: LeVentLeCri
  • Odpowiedz
OP: @Maffiozzo97: Szczególnie, że koszty WYNAJMU mieszkań (wliczoną w to kwote za jedzenie) to kwota minimalnej. Praktycznie cała pensja minimalna to koszt wynajęcia już z wszystkimi opłatami, a gdzie reszta jak choćby pieniądze na ubrania i nieprzewidziane wydatki? Żeby klepać te przysłowioną biedę trzeba zarabiać te 5 tys netto/mies PLN to wtedy nie musisz się stresować czy Ci wystarczy do ostatniego - a Tyle zarabiają zwykli ludzie, bo ponad 5
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: No niestety... w takiej sytuacji wchodzi w grę wynajem pokoju. W Twoim wieku jeszcze idzie to przeboleć. Dużo osób tak robi i to nie jest hańbą dzielić z kimś mieszkanie. No.. wiadomo, że z obcymi jest mały komfort, ale świat jest tak skonstruowany, że z jednej pensji samemu nie da się utrzymać, chyba, że dużo się zarabia.
  • Odpowiedz