Wpis z mikrobloga

Po kolejnym dniu w państwie z dykty już wiem, że jeśli PiS wygra kolejne wybory, to nie pozostanie nic jak wyemigrować. Jeśli przez kolejną kadencję ma rządzić to towarzystwo to ja wysiadam i nie wracam. Trochę będzie żal, ale chcę żyć normalnie, a nie jak zwierze w neokatokomunie.

#bekazpisu #odra #p0lska
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 196
@sztafet ja tez sie juz nastawiam na to by zmienic kraj do zycia. Zaluje bo mimo wszystko nie zyje mi sie zle, kariera idzie do przodu, ale mam dosc. Chodze na wybory, gadam ze znajmomymi zeby tez chodzili , bylem na protestach i co z tego? Pis dalej rzadzi a masa ludzi dalej w nich wierzy. Mam dobre studia, prace z coraz wieksza odpowiedzialnoscia ktora wymaga coraz wiekszej wiedzy, a potem
  • Odpowiedz
@sztafet: ja wyjechałem tuż po tym jak PiS zaczął rządzić. Wyjazd planowałem sporo wcześniej, na początku chyba nikt nie wiedział, jak daleko się posuną ;) najlepsza decyzja w życiu. Jeśli masz możliwość, to nie marnuj sobie życia, które masz jedno, na kopanie się z systemem. Ja serio nie rozumiem, jak ktokolwiek poniżej 40 roku życia i ze znajomością jakiegokolwiek języka jeszcze w tym k--------u siedzi.
  • Odpowiedz
@sztafet: +1 mam 18 lat, jak za rok te p----y znowu na to g---o zagłosują to w---------m. Myśl że mam mieszkać tutaj gdzie mieszakm a mieszkać w kraju obok i żyć 5x lepiej od przeciętnego polaka przy mniejszej pracy wcale mnie tu nie trzyma XD
  • Odpowiedz
@conti01: rozumiem Cię, u nas też zaczęło się układać. Mi się udało dostać do wymarzonej branży i zacząć zarabiać jakieś pieniądze, dziewczyna skończyła jedne studia i za chwilę kontunuuje naukę i do tego na pracę w zawodzie. Kupione mieszkanie a tu kryzys na horyzoncie, stopy procentowe ciągle w górę, inflacja, ciągle afery i tępa propaganda co ogłupia codziennie miliony osób...

Nie chciałem emigrować ale od jakiegoś czasu co jakiś czas
  • Odpowiedz
@conti01: W młodych nadzieja, ale młodzi mają w dupie Odrę i 70 mln w--------h w błoto... Ważne żeby był iPhone i dostęp do tiktoka, Facebooka i Instagrama. Reszta to zbędne rzeczy
  • Odpowiedz
@conti01: ja nie mam super dobrych studiów a mysle, o zamianie wygodnej roboty z potencjalem na magazyny na zachodzie, serio. Co ten rzad zrobil z krajem, ze ludziom, ktorym sie ok zyje i tak marzy sie emigracja
  • Odpowiedz
1) Utrzymać się u władzy za wszelką cenę

2) Nachapać się i ustawić razem z rodziną.

@TheMaskator: Silna ręka u władzy i wartości rodzinne mówisz?
A tak na serio to nie wiem jak oni się tak rozreklamowali u ludzi, to 500+ naprawdę jest takim silnym motywem dla tej powiedzmy połowy polaków?
  • Odpowiedz
@sztafet: same here ale już po fakcie. zarobki 30zł/h netto, w zeszłym roku, żyło się w miarę, zawsze to lepiej być polakiem w swoim kraju niż być gdzies obcym. niestety PiS mi tak odebrał chęć życia w tym kraju + mały impuls z życia obobistego i wywaliłem dzide 1000km na zachód. Jak sobie pomyślę że w Polsce żyją ludzie co zarabiają 2-3tys zł i chce im sie tu żyć to
  • Odpowiedz
zawsze to lepiej być polakiem w swoim kraju niż być gdzies obcym

@marcinzielonka: w przypadku innych krajow bym sie zgodzil, ale w Polsce Polak jest obywatelem nizszej kategorii, niz imigrant w cywilizowanych krajach, a juz zwlaszcza pracujacy i bezdzietny.
  • Odpowiedz