@arysto2011: Przecież zawsze tak jest. Wykopki wypowiadają się na każdy temat, zwykle nie mając o nim pojęcia. Niczym nie różnią się od starych ludzi rozmawiających pod sklepem, których tak hejtują.
@bijotai: I zauważ, ze nie pisze niczego o samym problemie, tylko o hur-dur podejściu wykopków. Z racji wykształcenia o ekosystemach wiem więcej niż przeciętny wykopek, ale to wiedza od dawna nieużywana.
@arysto2011 ależ piszesz i usiłujesz wciągać w propagandową dyskusję. Wszystko po to, żeby pokazać jakie to wykopki są głupie i właściwie to problem z zanieczyszczeniem #odra wymaga długotrwałego dochodzenia. Sprytne. Na szczęście większość wykopków nie nabiera się na takie sztuczki. Staraj się. Premia sama nie wpadnie!
@bijotai: Pięknie manipulujesz. Nie pisałem nic o "długotrwałym" śledztwie. Użyłem słow takich jak: rzetelne, wielowątkowe. Cały czas uważam, że powinno najpierw ustalić winnego, winnych zatrucia i zaniedbań proceduralnych i ukarać.
Przestrzegałem jedynie przed pochopnym wyciąganiem wniosków na podstawie nikłej wartości informacji z netu.
A ponieważ nie pasuje to do Twojej narracji, gdzie wiadomo już kto zawinił (wiadomo, ****). Trzeba napisać coś o PiS, coś o rujnowaniu i domagać się dymisji
@arysto2011: Sory, nie wiedziałem, że trzeba być wybitnym ichtiologiem, najlepiej specjalistą rządowym żeby móc zwrócić uwagę na problem bezprecedensowego zatrucia środowiska w Polsce.
To teraz wszystkie wykopki przerzucają się z geopolityki i ekonomii na chemię, ochronę środowiska i ichtiologię i hydrologię?
Przestrzegałem jedynie przed pochopnym wyciąganiem wniosków na podstawie nikłej wartości informacji z netu.
A ponieważ nie pasuje to do Twojej narracji, gdzie wiadomo już kto zawinił (wiadomo, ****). Trzeba napisać coś o PiS, coś o rujnowaniu i domagać się dymisji