Wpis z mikrobloga

A moim zdaniem samotnosc to rzecz wspaniala. Sam jestem niby samotny, ale ciagle mieszkam z toskycznymi starymi (a ojciec w domu 24/7). Bylem samotny przez 5 lat w duzym miescie w kawalerce nie majac z nikim kontaktu i bylo zajebiscie minus fakt, ze wiedzialem ze mnie w--------a ze studiow tylko to odwlekalem i potem to psulo cale doswiadczenie. Ale sczerze? Taka samotnosc, ze mieszkasz sam w duzy miescie, jestes stabilny finansowo i dopisuje Ci zdrowie to bloslawienstwo. Mam multum hobby i czynnosci ktore umilaja mi czas, mozna tam kogos online poznac i spotkac sie na jakis spacer czy cos (najlepiej plci meskiej) i starczy. Nic wiecej mi do szczescia nie potrzeba.
#samotnosc #przegryw #depresja #zalesie
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jestescie_wspaniali: aktualnie jestem w podobnej sytuacji z tym ze koncze studia i no jednak ciągnie mnie zeby w koncu sie wyrwac z gniazda i robic na swoim lecz, lecz, komfort mieszkania u starych (akurat nietoksycznych) jest bardzo silny. Chciałbym zeby tak to mogło trwac ale wyobrażasz sobie zakładać rodzinę w takiej sytuacji?
  • Odpowiedz
@blacklef2: no jak mieszkasz w duzym miescie to tez troche inna sprawa. ja przedmiescia malego miasteczka. Komfort najwiekszy to brak oplat za zycie i darmowe jedzenie, oprocz tego ciagle klotnie i nerwowa atmosfera. Jesli chodzi o rodzine to sam nie chce zakladac, a w tych warunkach u rodzicow to w ogole nie ma opcji.
  • Odpowiedz
@Kebab_po_browarze: Warszawa moze faktycznie dosc specyficzny przyklad, pewnie jak wiekszosc stolic europejskich krajow. Musisz miec jednak na wzgledzie ze mieszkajac na wsi pozbedziesz sie wielu odogodnien do ktorych sie przyzwyczailes przez cale zycie
  • Odpowiedz
@jestescie_wspaniali: i tak życzę powodzenia bo jednak mój stary tez trudny ale jakos się dogadujemy. Jezeli planujesz mieszkac z nimi to nic zgody wiele moze zdziałac. Moze bedziesz musiał ustąpic, ponieść pewną ofiarę. Z własnego doswiadczenia wiem ze dobre relacje (moze nawet nie dobre a neutralne) to juz jest ułatwienie w codziennym zyciu. Serdecznie pozdrawiam i pije twoje zdrowie.
  • Odpowiedz
@jestescie_wspaniali: dlatego w pierwszej kolejności dążę do mieszkania na obrzeżach jakiegoś wiekszego miasta bo co prawda wszystkiego bym nie miał pod nosem, ale już miał bym możliwość internetu z kabla na przykład albo wsiąść w pociąg czy bus i te powiedzmy 15 km do miasta dojechać na zakupy bądź jakimś autkiem.
  • Odpowiedz