Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Vadzior @ElLama wszystkie firmy dowożące żarcie kasują od knajp równo 30% od ceny potrawy plus koszt dostawy pokrywa konsument, zniżka na żarcie zwykle polega na zrezygnowanie części prowizji przez firmy dowożące
  • Odpowiedz
@Vadzior @ElLama wszystkie firmy dowożące żarcie kasują od knajp równo 30% od ceny potrawy plus koszt dostawy pokrywa konsument, zniżka na żarcie zwykle polega na zrezygnowanie części prowizji przez firmy dowożące

@siba_15: Nie wiem jak np Uber kasuje % od knajp, ale u nich wygląda następująco:

1. Produkt w restauracji kosztuje X
2. Ten sam produkt
  • Odpowiedz
tak więc przy zamówieniu z dostawą przez Uber klient ponosi 3 dodatkowe opłaty w porównaniu z zamówieniem i odbiorem w restauracji

@Sefton: a zamawiając bezpośrednio z restauracji płace tyle samo, tylko nie mam podglądu kiedy mniej więcej dostanę jedzenie, ani żadnej informacji zwrotnej. To nie wiem czyja to wina, konsumentów, ubera czy restauratorów. Choć się domyślam.
  • Odpowiedz
@Sefton: a zamawiając bezpośrednio z restauracji płace tyle samo, tylko nie mam podglądu kiedy mniej więcej dostanę jedzenie, ani żadnej informacji zwrotnej. To nie wiem czyja to wina, konsumentów, ubera czy restauratorów. Choć się domyślam.

@JuneJohn: Zamawiając z restauracji z pominięciem Uber płacisz tyle samo co przez Uber bez dostawy? Z jakiej restauracji?
  • Odpowiedz
@ElLama: Śmiać mi się chce z tej dyskusji, że ta kanapka powinna kosztować 27,50 XD Ta kanapka powinna kosztować 5 zeta. Widzę, że trend jest ten sam co z kawą i burgerami. Jak nie kosztuje pod korek to c--j nie produkt XD
  • Odpowiedz