Wpis z mikrobloga

Po 3 odcinkach Lycoris Recoil nadal nie rozumiem czemu to ma bodaj najwyższą ocenę z nowych serii tego sezonu. Rambo-dziewczynki z wątkiem przewodnim czy uznanie o od ich zajebistej tajnej organizacji to coś czym warto się przejmować. Ten egzystencjalny problem nielubianego w klasie gimnazjalisty przenika wszelkie motywacje i działania bohaterów. Gorszego szrotu pod względem 1) fabuły 2) tego jak płytcy są bohaterowie 3) braku realizmu; to już się zrobić nie dało. To nawet śmieszne nie jest, są jakieś krótkie żarty, typu mieszkanie w szafie, no ale ani to nie komedia, ani żartów dużo nie jest. Nie wiem... jak dla mnie tragicznie cienki film akcji, gdzie brak sensownego ułożenia fabuły obchodzą tym, że główna bohaterka uchyli się od kul z karabinu maszynowego i wszystkich rozwali (dbając by nikt się nie skaleczył).

#anime #animedyskusja
Garindor - Po 3 odcinkach Lycoris Recoil nadal nie rozumiem czemu to ma bodaj najwyżs...

źródło: comment_1659909570FupxBZKIOaluXQJS1UYxtZ.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Garindor: dość miałki jest to sezon stąd serial z dobra animacją może się wybić ponad to co reprezentuje. Trzeba oddać, że ogląda się to dobrze natomiast ja po 5 odcinkach oceniam na 6/10. Fajne na odmóżdżenie.
  • Odpowiedz