Co poza kiełbasą i karkówką jest waszym top tier jedzeniem na grilla?
Szukam inspiracji na jutrzejszego grilla. Chciałbym cos innego niż klasyki w postaci kiełbasy i jakiejś karkówki. Zwykle poza tym wpadają też - grillowane warzywa - kręciołki z boczku - ser z grilla Ale wypadałoby coś jeszcze dorzucić, albo coś w końcu wymienić na coś innego
@fizzly: ja akurat lubię, kojarzy mi się z takim "dziecięcym" komfortowym jedzeniem, bierzesz tego kręciołka z boczku na kiju (sam robię i przyprawiam, kupne w większości to 3/4 tłuszczu) i #!$%@? go z tego kija, cudowna sprawa
@niochland: Kaszanka, kaszanka w folii alu z kapustą kiszoną, oczywiście burgery, steki wołowe, pierś z kuraka/indyka, wszelki szaszłyki z dużą ilością warzyw (w tym kiszonek, tofu, halloumi, itp.), nawet z krewetkami, pieczarki, bakłażany, cukinie faszerowane, sery pleśniowe, halloumi
@niochland: jaki ser? Ja kładę ten pleśniowy okragły typu camembert w tej foli na grilla aż się dobrze rozpusci i potem z bagietką jem taki rozpuszczony ❤️
@Logan00: camembert, zawijam w folię aluminiową, ale wcześniej mocno doprawiam czosnkiem, słodką papryką, chilli, kminkiem, natką pietruszki, rozmarynem i szałwią i sól do smaku. Lubię jak na zewnątrz ta otoczka jeszcze trzyma ten płynący ser w środku, normalnie wtedy moczę kawałek bagietki w tym serze i wpi3rdalam jakbym nie jadł nic w życiu
Szukam inspiracji na jutrzejszego grilla. Chciałbym cos innego niż klasyki w postaci kiełbasy i jakiejś karkówki. Zwykle poza tym wpadają też
- grillowane warzywa
- kręciołki z boczku
- ser z grilla
Ale wypadałoby coś jeszcze dorzucić, albo coś w końcu wymienić na coś innego
#jedzzwykopem #grill #jedzenie #gzw #gotujzwykopem
Komentarz usunięty przez autora
@mamnatopapiery: to dwie rzeczy
@fizzly: ja akurat lubię, kojarzy mi się z takim "dziecięcym" komfortowym jedzeniem, bierzesz tego kręciołka z boczku na kiju (sam robię i przyprawiam, kupne w większości to 3/4 tłuszczu) i #!$%@? go z tego kija, cudowna sprawa
@niochland
Polecam Ci, jak kolega poniżej, wytnij kości z udek z ( podudzi) i kebabik z grilla jak znalazł :)
@Logan00: camembert, zawijam w folię aluminiową, ale wcześniej mocno doprawiam czosnkiem, słodką papryką, chilli, kminkiem, natką pietruszki, rozmarynem i szałwią i sól do smaku. Lubię jak na zewnątrz ta otoczka jeszcze trzyma ten płynący ser w środku, normalnie wtedy moczę kawałek bagietki w tym serze i wpi3rdalam jakbym nie jadł nic w życiu