Wpis z mikrobloga

Takie pytanie z ciekawości. Może to zależy od miejsca, ale osobiście jeżdżę w miejscach gdzie nie spotykam wielu ludzi, więc jak ktoś trenuje to się witam - lwg ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#rower #szosa #gravel

Witacie się z innymi rowerzystami?

• Tak 67.4% (91)
  • Nie 32.6% (44)

Oddanych głosów: 135

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ja na początku nie wiedziałem czy w tym "środowisku" jak się z kimś mijam to jest zwyczaj przywitań/pozdrowień etc.
Dopóki jeździłem bez kasku to każdy mijał mnie 'bez słowa". Zauważyłem że odkąd w nim jeżdżę to praktycznie zawsze ktoś machnie ręką, krzyknie cześć/hej. Oczywiście nie mam na myśli kogoś kto jedzie przez wioske do sklepu itp. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Agilled: jak jestem pedalarzem szosowym w obcisłych gatkach to z kolarzami, a jak jadę w góry górskim to ze wszystkimi co jakąś aktywność uprawiają, oprócz tych co na elektrykach jadą xd
  • Odpowiedz
@cestlavie92: za tym drugim razem wzięli Cię za niepoważnego człowieka ( ͡° ͜ʖ ͡°) byłeś dla nich tłem
@Agilled: ja jeszcze pokazuję środkowy palec jak ktoś nie potrafi ustawić przedniej lampki żeby nie oślepiała ludzi z naprzeciwka, też się liczy ( ͡° ͜ʖ ͡°) ?
  • Odpowiedz
@kaspil: Oj tak tak byczq. Jak tylko wsiadłem na gravela to nagle zaczęli pozdrawiać i/lub odpowiadać na pozdrowienia ( ͡° ͜ʖ ͡°)

*Nie dotyczy turbo-peletoniarzy, którzy pozdrawiają chyba tylko swoje znajome obcisłe mordy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz