Wpis z mikrobloga

Dramat #wislakrakow to srodek pola. Zero ruchu. Kazdy stoi, czeka na pilke lub jest pochowany za przeciwnikiem. Podania w poprzek boiska lub do tyłu. Nie ma kto wziac ciezaru gry na siebie. Wszystko na 3 kontakty i wiecej. Zadnych piłek prostopadłych przecinajacych formacje przeciwnika. Dawac tego Pereire do srodka zamiast na skrzydlo. Nada się.
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Tak, bardzo to widać w meczu. Pierwsza liga wcale nie jest taka straszna - przestrzenie są, nie raz można śmiało ruszyć do przodu. Brakuje jednak chociaż jednego ŚP, który po dostaniu piłki poszukałby jakiegoś progresywnego podania. Balta z poziomu trybun wyglądał komicznie - nie wiem czy choć raz zagrał piłkę w taki sposób, aby ciężar gry przesunąć wyżej, o szybkim tempie takiego zagrania nie mówiąc. Nie potrafi przemieścić piłki do przodu inaczej,
  • Odpowiedz
@tomaszek86: Moim zdanie największym mankamentem drużyny Wisły obecnie to jest brak jajec.
Jak to ładnie ujął w jednym wywiadzie Pereira, zawodnicy bali się zaryzykować i zaatakować mocniej by nie dopuścić do straty ptk.
Czujesz? 9 na 11 a oni boją się atakować.
  • Odpowiedz
Balta z poziomu trybun wyglądał komicznie - nie wiem czy choć raz zagrał piłkę w taki sposób, aby ciężar gry przesunąć wyżej, o szybkim tempie takiego zagrania nie mówiąc

@skromny_chlopak: Jak miał próbę zagrania do przodu to dawał piłkę za plecy. Tyle że za plecy swoich kolegów, a nie obrońców Arki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@tomaszek86: jego nic nie broni. Bilans w Wiśle ma fatalny i jestem zdania że odpowiada za spadek z ligi w dużej części bo za jego kadencji nic nie graliśmy a piłkarzy mieliśmy lepszych. Druga sprawa, że nic nie broni trenera którego drużyna nie potrafi zdominować przeciwnika grając w przewadze dwóch zawodników. Po prostu brzęczek nie nadaje się do trenowania tego klubu bo jego warsztat nie istnieje. Gramy wielki piach jak
  • Odpowiedz