Ludzie nie powini palić w przestrzeniach gdzie mogą narazić innych na wdychanie dymu. Dym papierosowy jest szkodliwy w każdych ilościach, a jego zapach jest nieprzyjemny dla osób niepalących.
@ZUPAZBOBRA: W Singapurze jak pamiętam jest fajne rozwiązanie - dokładnie odwrotne jak u nas: można palić tylko tam gdzie jest napisane że można, wszędzie indziej domyślnie nie można.
Ludzie nie powini palić w przestrzeniach gdzie mogą narazić innych na wdychanie dymu
@ZUPAZBOBRA: czyli praktycznie wszedzie. Pisz po prostu, ze jestes osobowością autorytarną i chcesz zakazać ludziom palenia, a nie #!$%@? naokoło byle przypadkiem nie wyszlo, ze siedzi w tobie mały hitlerek chcący innym układać życie
@kfiatek_na_parapecie: na razie to łamane są prawa ludzi do zdrowia kiedy zmusza się ich do biernego palenia. Typ podał przykład rozwiązania a nie wychwala Singapur. Masz coś ze łbem.
@kfiatek_na_parapecie: Myślę że niewiele wiesz na temat tego kraju. Byłem tam a nie tylko o tym czytałem. Są rzeczy które mi się tam podobają i takie które mi się nie podobają. Np. ciekawą karą za wandalizm jest kara chłosty. No i po zmroku możesz wyjść i być pewnym że będziesz bezpieczny.
#changemymind #popularnaopinia #niepopularnaopinia
@ZUPAZBOBRA: czyli praktycznie wszedzie. Pisz po prostu, ze jestes osobowością autorytarną i chcesz zakazać ludziom palenia, a nie #!$%@? naokoło byle przypadkiem nie wyszlo, ze siedzi w tobie mały hitlerek chcący innym układać życie
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
https://www.readyforboarding.pl/singapur/singapur-miasto-zakazow-16-zakazow-ktore-cie-zaskocza.html
@kfiatek_na_parapecie: Nie przeklinaj - to nieładnie.
@kfiatek_na_parapecie: Byłem tam.
@xhxhx: no tak, to ja jestem #!$%@?, a nie gosc odwolujacy sie do singapuru gdzie powszechnie wiadomo, ze lamane sa tam prawa czlowieka xdddd
@luxkms78: to tam #!$%@? zostan na stale skoro ci sie tak podoba
@kfiatek_na_parapecie: Myślę że niewiele wiesz na temat tego kraju. Byłem tam a nie tylko o tym czytałem. Są rzeczy które mi się tam podobają i takie które mi się nie podobają. Np. ciekawą karą za wandalizm jest kara chłosty.
No i po zmroku możesz wyjść i być pewnym że będziesz bezpieczny.
@kfiatek_na_parapecie: To była groźba karalna?