Aktywne Wpisy
nie mogę już wytrzymać w #pracbaza taka laska z Nigerii ma biurko obok mnie i nie wiem co to za murzyńskie #perfumy ale po prostu chyba składam wypowiedzienie po 16.
jak coś mnie zawoła i podjeżdżam do niej na krześle to jprdl co to jest???! Wali przyprawami że szok, jakieś bazylie czili tabasko, pieprz, baobaby, kawa... Nie wiem nie wiem
Kouros przy tym to przyjemniaczek
Ja poerdole raz miałem kurtkę obok niej
jak coś mnie zawoła i podjeżdżam do niej na krześle to jprdl co to jest???! Wali przyprawami że szok, jakieś bazylie czili tabasko, pieprz, baobaby, kawa... Nie wiem nie wiem
Kouros przy tym to przyjemniaczek
Ja poerdole raz miałem kurtkę obok niej
WonszWykopowy +695
#heheszki #bekazpodludzi #wakacje #lato #morze #patologiazmiasta
@ciemnienie: Z lekka uprosciles :P
Niczym. Ja sam na przyklad nie odbieram telefonow z numerow ktorych nie mam na liscie. I czesto mam wywalone jak mi ktos puka do drzwi mojego mieszkania (nie chce mi sie ubierac bo normalnie to chodze dosc skapo ubrany :P)
Roznica polega na tym
Nie wiem czemu ci dystans przeszkadza nad morzem. I tak byś musiał lawirowac pomiędzy kocami, jeśli zszedlbys głównym zejściem na odcinek plaży w miescie. Ludzie się chronią za parawanem, odchłodnego wiatru, który dodatkowo przeszkadza po kąpieli w chłodnym morzu a ty masz z
@ciemnienie: Ile razy mam powtarzac? Beke mam a nie problem :P
Na basenie jest raczej ograniczone miejsce (plotem). Jak przyjdziesz zaraz po otwarciu to spoko. Masz wybor. Ale po kilku godzinach sie to zmienia. No nie ma bata zebys znalazl "troche prywatnosci" :P
Ale pomimo to nikt nikomu na koc nie wlazi.
Oprócz tego ludzie wloka na baltycja plażę cały mandzur, bo zwykle spędza tam cały dzień. A ludzie z dziećmi to
@gorzki99: no tak, nie wieje. Zobacz sobie w których województwach jest najwięcej farm wiatrowych. Dziwnym trafem zachodniopomorskie i pomorskie. Co za przypadek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@jariosalieri: A te famy to na plazy stoja czy co? Byles kiedys na plazy?
@jariosalieri: No logiczne. Kilka km na otwartym morzu to to samo co plaza przy wydmach, czesto pokrytych drzewami.
Logicznym jest to ze tam tak samo wieje jak na odkrytym zewszad morzu.
Pojedz na fuerte - zobaczysz co to wiatr na plazy.
Srednie roczne temp. powietrza i wody w Mielnie.
https://www.travelplanet.pl/przewodnik/polska/pomorze-zachodnie/mielno/temperatury/
@gorzki99: w Polsce budują na lądzie. Na plaży nie masz drzew ( ͡° ͜ʖ ͡°) wiatr wieje od morza. Co Ci da wydma za Twoimi plecami?
Tylko tam masz 35/40 stopni. Jak wieje to odczuwasz 25. Nad Bałtykiem masz 25, a jak powieje to masz 15. Z parawanem nie czuć wiatru, wystawiasz się do słońca i opalasz się w ciepełku. Albo marzniesz
@ciemnienie: Hehe i na to trafilismy. Bylismy 2 tygodnie i na ktores wycieczce pani w autokarze mowi "maja panstwo albo szczescie albo pecha - zalezy kto co lubi. Bo wlasnie mamy wiatr z nad zashay i bedize cieplo"
No powiem Ci ze bylo cieplo - nawet jak dla mnie. Po wyjsciu
@Krzysztof53647: Musiałem mieć szczęście, zupełnie wystarczył mi ten namiot plażowy który zalinkowałem, a wiało ostro parę razy.
@lougramm: To byłeś nad innym bałtykiem, ja miałem upał aż piasek parzył, pachnąco i przyjemnie. W ogóle Bałtyk bardzo się oczyścił od upadku komuny.
- wieje ciepły wiatr, często z nad Sahary.
- wiatr jest silny i prędzej ten parawan zdmuchne, więc nie ma sensu go stawiac.
- za parawanem, odcinając się od wiatru zrobiłbyś siebie pieczonego kurczaka. Po co chronić się od wiatru, który cie ma ochładzać?
Nad Baltykiem, który jest zdecydowanie dalej na polnoc, jest zimniej, wiatr jest zimy, ale zwykle, nie tak
@ciemnienie: Miras ile razy mam powtarzac?
Tam wieje taki wiatr ze "podnosi piasek"
I ten piasek napierdziela w
Wbiłem go i po chwile sruu musiałem gonic. Ledwo złapałem przede mną leciały kolejne dwa xD
Bałtyk to nie miejsce na plażowanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czyli Kanaryjczycy używają jakiś konstrukcji do ochrony przed niesprzyjającymi warunkami - są to gniazda z kamieni.