Wpis z mikrobloga

Pieczony kalafior i pietruszkowy sos z tahini

Chociaż wymaga odpalenia piekarnika to roboty przy nim tyle co i nic, a na te upały to imo propozycja idealna. Zaraz po chłodniku ofc. Na instagramie jest też filmik :)

Kalafiora podzielić na różyczki, oliwę (u mnie ze 3 łyżki na pół średniego) wymieszać z przyprawami (dla mnie papryka wędzona, kumin, garam masala, sól i pieprz). Wszystko wymieszać dokładnie i piec pół godziny w 180-200C

Na sos: łycha tahini, ząbek czosnku (albo dwa), mniej więcej łyżka soku z cytryny i łyżka oliwy, kilka gałązek natki pietruszki, sól i pieprz. Chlust wody (2-3 łyżki, w zależności od tego jak gęsta jest Wasza tahini) i zblendować.

Można po prostu kalafiora polać i elo, można dorzucić piórka cebuli, kapary i więcej natki :)

Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
I bloga ziemniakizostaw
I wspierania mnie przez buycoffee.to
ziemniakizostaw

Miłego dnia ()

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
Pobierz c.....i - Pieczony kalafior i pietruszkowy sos z tahini 

Chociaż wymaga odpalenia pi...
źródło: comment_1658740947v61IA9sDXTgx1eoe96RowU.jpg
  • 1