Wpis z mikrobloga

Ja p... (°°
Siedzę w szpitalu już jakiś czas, chciałem się czegoś pouuczyć, ale ciągle problemy, bo to Android 12 ubija podprocesy, bo jednak po przejściu przez to nadal mało która appka na andronixie działa,
No i koniec końców kupiłem VPSa i co?
I guano.
Dostałem IP które jest na czarnych listach, nie mogę go nawet spingować z mojego telefonu, tak samo z telefonów innych pacjentów ( ͡° ͜ʖ ͡°) ! pomogli sprawdzić
Też mających telefony w orange, (z plusa już działa)
No to opowiadam o tym supportowi namecheapa a ten mi na to, że problem nie jest ich.
Weźcie mnie trzymajcie bo nie wytrzymię.
Nie chce nawet się rozwijać, dlaczego teraz te kilka stówke za VPSa to dla mnie fortuna. Ale no kurdę jak coś na tym postawiwe i pół internetu nie będzie mogło wejść, to co ja mam sie uznać a sorry namecheap, to nie wasza wina, fajnie że straciłem pieniądze?
Czymajta mnie (°°
#hosting #namecheap #vps #linux #it #j--------e #niewiemjaktootagowac
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wappyn: Jeżeli to będzie ruch http/https po domenie to skonfiguruj sobie Cloudflare, wtedy nie ma znaczenia gdzie masz VPS, jakieś czarne listy, etc.

PS. hetzner ma to samo co namecheap za ułamek ceny biorąc pod uwagę płatność miesięczną.
  • Odpowiedz
@MichaelT128: dzięki za info w takim razie spróbuje.
A hetzner ma (na pierwszy rzut oka spędziłem na stronie 3 minuty) raczej tylko mocne serwery, a ja wziąłem malutki, byle mieć gdzie portfolio i proof of concepty stawiać.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Wappyn: na 90% doładowałeś portfel a nie kupiłeś vps i ten vps jest co jakiś czas rozliczany i ciągnie kasę z portfela. Czemu po prostu nie zaorasz tego vpsa i nie postawisz nowego?

Imo, free tier na Oracle cloud ci nie wystarczy?
  • Odpowiedz
@Wappyn: Musisz wyłączać ubijanie podprocesów, jakimś skryptem czy coś.

Co do VPS - Jak chcesz coś droższego, to webh.pl polecam (mogę dać reflinka) - fajne maszyny teraz mają
  • Odpowiedz
Dostałem IP które jest na czarnych listach, nie mogę go nawet spingować z mojego telefonu, tak samo z telefonów innych pacjentów ( ͡° ͜ʖ ͡°) ! pomogli sprawdzić

@Wappyn: Jak nie jestes przyspawany do łóżka to przejdz sie na inny odział najlepiej tam gdzie jest jakies laboratorium diagnostyczne albo jakas prywatna firma wykonuje badania na terenie szpitalna powinny być inne reguły na firewallu, parenascie lat temu
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Wappyn: orange chyba blokuje icmp z ich sieci o dlatego ping nie dziala. Jak spróbujesz połączyć się do ssh to powinno zadziałać
  • Odpowiedz