Aktywne Wpisy
Antybuka +101
To jakiś portal dla 5 latków? Cenzura na słowo ,,B--ń"? XDDD
Jak ktoś nie ma konta to ten portal wygląda tragicznie a jeszce musisz to WYŁĄCZYĆ, patrząc na ilośc ludzi co mają belke pod wrzucanymi zdjęciami, niewielu nawet wie, że jest opcja wyłączenia xD
#moderacjacontent #heheszki
Jak ktoś nie ma konta to ten portal wygląda tragicznie a jeszce musisz to WYŁĄCZYĆ, patrząc na ilośc ludzi co mają belke pod wrzucanymi zdjęciami, niewielu nawet wie, że jest opcja wyłączenia xD
#moderacjacontent #heheszki
Czy jakies inne miasto w Polsce ma tak gigantyczne korki, jak #krakow? To w ogóle nie do życia miasto jest do jakiegokolwiek poruszania się. Chyba z 2 razy większe zagęszczenie aut niż we #wroclaw plus do tego jeszcze w tym drugim mieście na wakacje naprawdę aut jest mniej, a Kraków to ciągle wiecznie zatkany niczym woskowiną ucho bezdomnego ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Siedzę w szpitalu już jakiś czas, chciałem się czegoś pouuczyć, ale ciągle problemy, bo to Android 12 ubija podprocesy, bo jednak po przejściu przez to nadal mało która appka na andronixie działa,
No i koniec końców kupiłem VPSa i co?
I guano.
Dostałem IP które jest na czarnych listach, nie mogę go nawet spingować z mojego telefonu, tak samo z telefonów innych pacjentów ( ͡° ͜ʖ ͡°) ! pomogli sprawdzić
Też mających telefony w orange, (z plusa już działa)
No to opowiadam o tym supportowi namecheapa a ten mi na to, że problem nie jest ich.
Weźcie mnie trzymajcie bo nie wytrzymię.
Nie chce nawet się rozwijać, dlaczego teraz te kilka stówke za VPSa to dla mnie fortuna. Ale no kurdę jak coś na tym postawiwe i pół internetu nie będzie mogło wejść, to co ja mam sie uznać a sorry namecheap, to nie wasza wina, fajnie że straciłem pieniądze?
Czymajta mnie (╯°□°)╯︵ ┻━┻
#hosting #namecheap #vps #linux #it #j--------e #niewiemjaktootagowac
PS. hetzner ma to samo co namecheap za ułamek ceny biorąc pod uwagę płatność miesięczną.
@Wappyn: W wersji darmowej jest wszystko czego potrzebujesz.
A hetzner ma (na pierwszy rzut oka spędziłem na stronie 3 minuty) raczej tylko mocne serwery, a ja wziąłem malutki, byle mieć gdzie portfolio i proof of concepty stawiać.
Ceny od 4,15 EUR (z IPv4).
Imo, free tier na Oracle cloud ci nie wystarczy?
Co do VPS - Jak chcesz coś droższego, to webh.pl polecam (mogę dać reflinka) - fajne maszyny teraz mają
oracle daje za darmo dożywotnio VMke na arm Ampere z 24GB ramu i 200GB dysku
https://www.oracle.com/pl/cloud/free/
próbuj utworzyć we Frankfurcie, duży popyt jest na tą maszynke ale cały czas dodają nowe
@Wappyn: a daj ping microsoft.com to zobaczysz ze ping nie jest wyznacznikiem ze strona jest osiagalna
@Wappyn: Jak nie jestes przyspawany do łóżka to przejdz sie na inny odział najlepiej tam gdzie jest jakies laboratorium diagnostyczne albo jakas prywatna firma wykonuje badania na terenie szpitalna powinny być inne reguły na firewallu, parenascie lat temu
ssh też nie działa