Wpis z mikrobloga

Mirki polećcie jakiś sensowny zestaw #noze kuchennych myślałem o victorinux/global (są droższe wiec bym wolał 1 opcje użycie kuchnia w domu) ale maja jakieś małe zestawy 3szt. Jakieś godne polecenia zestawy czy kupować osobno? jakiś sensowny sklep do tego w #uk ?
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Krx007: nie wiem w jaką półkę cenową celujesz, ale kupiłem sobie zestaw homgeek dwa lata temu i używam cały czas. Nic nawet nieostrzone, jestem bardzo zadowolony, a gotuję i przygotowuję jedzenie regularnie. Polecam.
https://www.amazon.co.uk/Enfmay-Stainless-Professional-Sharpener-Full-Tang/dp/B09KLYVZYV/ref=sr_1_5?crid=2XUC8K7BLL8LE&keywords=homgeek&qid=1658580613&sprefix=homgeek%2Caps%2C346&sr=8-5
Budo - @Krx007: nie wiem w jaką półkę cenową celujesz, ale kupiłem sobie zestaw homge...

źródło: comment_1658580664rTB4MoNcIflM3x07zZa8na.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Krx007: problem z pytaniem o noże na wykopie polega na tym, że nie wiadomo kto ci odpisuje. I tak znajdzie się typek, który uważa że kupił świetny zestaw noży, często używa i od dwóch lat ich nie ostrzył xD ale dalej są ostre xD albo inny, który nie ma pojęcia o nożach, poleca noże które są z "japońskiej stali" xD ale podobno używa ich celebryta xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Krx007: jak do domowego użytku to Victorinox w zupełności wystarczy. Tylko lepiej te z drewnianymi rączkami. Chefs knife 20cm, pastry, santoku i paring knife wystarczą do wszystkiego. Do tego ostrzalka diamentowa z tej samej firmy bo kazde noże trzeba ostrzyc, nawet te najlepsze.
  • Odpowiedz
@Krx007: Polecam noże Robert Welch. To chyba taka półka cenowa o jaką pytasz. Uwielbiam gotować i uważam to za jeden z lepszych zakupów do kuchni. Regularnie również daję je na prezent i każdy jest wniebowzięty :)
  • Odpowiedz