Czesc wszystkim, od 2020 roku biore pregabalin 150mg 2 razy dziennie plus dodatkowo parogen 20 mg na stany lękowe z napadami paniki. Minely dwa lata i czuje poprawe, napadow paniki juz nie mam wcale, stany lekowe czasem ale juz nie tak silne jak kiedys. Do sedna. Chcialabym odstawic pregabalin poniewaz jakis czas temu byla taka sytuacja ze zle sobie policzylam tabl.i przez dwa dni bylam bez pregabaliny wlasnie. Te dwa dni to byl jakis koszmar, czulam sie okropnie, nic mnie nie cieszylo, myslalam ze mam depresje, caly czas plakalam. Pozniej wyczytalam w necie, ze Pregabaliny absolutnie nie mozna odstawiac tak z dnia na dzien, ktos pisal ze nawet mial mysli samobojcze. Dwa dni pozniej mialam juz pregabalin i mi przeszlo, ale mimo to wystraszylam sie czy on nie uzaleznia, ze takie skutki odstawienne sa. Wybieram sie do psychiatry, zeby zmniejszyc stopniowo dawki az do zera, lecz obawiam sie tych skutkow odstawiennych. Moze ktos z Was bral i bym w podobnej sytuacji? Chce odstawic ale jednoczesnje sie boje. Ktos ? Cos?
@valentinaa950: moim zdaniem żadnych antydepresantów nie powinno się odstawiać z dnia na dzień. żeby zmniejszyć potencjalne skutki uboczne w trakcie odstawiania lub po prostu szok dla organizmu po nagłym zejściu z leku, odstawia się go stopniowo. ja również schodziłam z pregabaliny po około dwóch latach przyjmowania jej (ale z większej dawki) i odstawiałam ją pod opieką psychiatry łącznie przez jakieś dwa miesiące z hakiem i mogę szczerze powiedzieć, że nie
@valentinaa950: odstawiaj stopniowo ale też tak że dopiero jak jzu nie dajesz rady to weź mała dakwe żeby,, oszukać organizm,. 300 przez dwa lata to tak średnio(dawaj mała ale czas w h-j długo) ale przez to że długi czas to już org się przywzwyczial więc ja bym na Twoim miejscu zrobił tak że przez jakiś 2 - 3 tyg 150mg dziennie a potem co 2 dni przez tydzień a potem
#psychiatria #nerwica #pregabalina #leki
Czesc wszystkim, od 2020 roku biore pregabalin 150mg 2 razy dziennie plus dodatkowo parogen 20 mg na stany lękowe z napadami paniki. Minely dwa lata i czuje poprawe, napadow paniki juz nie mam wcale, stany lekowe czasem ale juz nie tak silne jak kiedys.
Do sedna. Chcialabym odstawic pregabalin poniewaz jakis czas temu byla taka sytuacja ze zle sobie policzylam tabl.i przez dwa dni bylam bez pregabaliny wlasnie. Te dwa dni to byl jakis koszmar, czulam sie okropnie, nic mnie nie cieszylo, myslalam ze mam depresje, caly czas plakalam.
Pozniej wyczytalam w necie, ze Pregabaliny absolutnie nie mozna odstawiac tak z dnia na dzien, ktos pisal ze nawet mial mysli samobojcze. Dwa dni pozniej mialam juz pregabalin i mi przeszlo, ale mimo to wystraszylam sie czy on nie uzaleznia, ze takie skutki odstawienne sa.
Wybieram sie do psychiatry, zeby zmniejszyc stopniowo dawki az do zera, lecz obawiam sie tych skutkow odstawiennych.
Moze ktos z Was bral i bym w podobnej sytuacji? Chce odstawic ale jednoczesnje sie boje. Ktos ? Cos?
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora