Aktywne Wpisy
wypopekX +54
Oświadczam, że poprę rezygnację z dopłat do kredytów, jeżeli jednocześnie zostanie zlikwidowany jakikolwiek ryczałt dla IT i kombinacje typu b2b, a cała branża zostanie opodatkowana progresywną skalą PIT jak każdy zwykły obywatel.
Oczywiście, żadnych optymalizacji w Czechach czy Estonii, sprawdzana rezydencja podatkowa i obowiązek zatrudnienia tylko na umowie o pracę.
To co mamy deal? xD
#nieruchomosci
Oczywiście, żadnych optymalizacji w Czechach czy Estonii, sprawdzana rezydencja podatkowa i obowiązek zatrudnienia tylko na umowie o pracę.
To co mamy deal? xD
#nieruchomosci
Molek83 +781
ULTIMATE PORADNIK NA #wychodzimyzprzegrywu (albo na bycie bieciakiem, jak kto woli)
1) idź do dobrego fryzjera i nawet poproś fryzjerkę aby ci doradziła. Jak jesteś łysy i masz równą czaszkę to warto rozważyć opcję ogolenia się na łyso
2) idź do dobrego sklepu z ubraniami np. polecam Giacomo Conti bo doradzą ci bardzo dobrze. Nie kupuj nigdy ubrań które mają "plastik" w składzie bo będziesz bardzo pocił
3) dentysta aby zrobił porządek z twoimi zębami. Białe zęby wpadające w bardzo delikatnie w żółty kolor coś normalnego i objaw, że masz zdrowe zęby. Kupuj tylko i wyłącznie porządne pasty do zębów i dobrze dobrane szczoteczki do zębów. Po każdym "cukrze" zawsze myj zęby
4) kup dobre ale nie sztampowe perfumy. Nie muszą być to super drogie perfumy. Kieruj się aby perfumy nie były słodkie i wpadały w "drewno". Możesz też postawić na nuty wodne albo cytrusy bo są bezpieczne. W sklepie możesz zawsze zapytać ekspedientkę aby powiedziała ci czy one na tobie są dobre i się jej podobają. Zdarzyło mi się, że nawet poprosiłem klientkę i bez problemu wydała werdykt ;)
5) kup dobre buty które są z skóry i najlepiej brąz. Koniecznie pasek w tym samym kolorze co buty. Buty zawsze muszą być czyste i wypastowane!
6) koszula prosta jak masz marynarkę w kratkę. Do "stalowej" lub białej koszuli najlepiej niebieski krawat.
Zapytaj w sklepie jaki masz typ urody bo są wiosna, lato, jesień i zima.
7) Zawsze musisz mieć wyprasowane ubrania!
8) Kup dobry ale zawsze ORYGINALNY zegarek. Jak nie masz dużego budżetu to kup kwarcowy z klasyczną tarczą, datownikiem i szafirowym szkiełkiem np. Casio, Adriatica czy Seiko. Pasek pod kolor butów!
8) Kobiety nie gryzą i możesz je zagadać przy barze np. ciekawe kogo pierwszy obsłuży, która jest godzina itd.
9) Zawsze musisz być uśmiechnięty i chodzić wyprostowany
10) Nie zadawać otwartych pytań np. czy mogę zaprosić ciebie na kawę? Mówić tylko i wyłącznie: znam taką dobrą kawiarnię i może w niedziele się zobaczymy?
11) Każdy samochód jest w cenie i po randce proponuj, że ją odwieziesz do domu. "Jest już bardzo późno i będziesz się martwić, że będzie sama wracała". Jak nie będzie bardzo chciała to koniecznie powiedź jej, że napisz mi koniecznie czy dotarła bezpiecznie do domu. Jak nie napisze to sam napisz do niej SMS-a.
Jest to ważne bo jak masz 30 lat to kobieta zobaczy, że ogarniasz podstawy np. masz sprawny samochód, umiesz prowadzić, jesteś grzeczny, masz pracę i ładnie się ubierasz. To bardzo szybko sprawa pójdzie na przód.
12) Podczas odwożenia trzymaj ręce przy sobie ale jak stoisz na czerwonym to możesz się na nią popatrzeć i uśmiechnąć się do niej.
13) Zazwyczaj kobiety dają buziaka w policzek i już masz sygnał, że dobrze rozegrałeś temat. Potem napisz jej, że wróciłeś sam bezpiecznie do domu ( ͡° ͜ʖ ͡°) i zapytaj kiedy następne spotkanie? Najlepiej daj 4-5 dni.
W szkole się nie uczyłem nic bo grałem w gry, z wszystkich przedmiotów ledwo zdawałem, a z matmy same 5, 6 bez nauki i nawet na kangury jeździłem (takie olimpiady dla nerdów) inni kujoni tryhardowali i się uczyli, brali
@Pozytywny_gosc: No tak pewnie już w kołysce umiałeś programować i od zawsze miałeś sześciopak na brzuchu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Oczywiście musiałeś mieć pewne predyspozycje - przede wszystkim do programowania bo tylko ułamek ludzi na świecie nadaje się do tej roboty, do wyglądu w pewnym sensie też ale żeby nie wyglądać jak jakiś ulaniec albo suchoklates wystarczy dieta i aktywność fizyczna (nawet mezomorfik może
@Pralko-suszarka: ale ja nie napisałem że każdy przegryw jest taki i że na każdym polu ma braki bo tak nie jest. Wiele problemów wywodzi się choćby z trudnego dzieciństwa i konsekwencją tego jest złe prowadzenie
Natomiast żaden normik nie przyzna że wszystko co ma zawdzięcza losowaniu, to że urodzil się w Polsce, w normalnej rodzinie, że dostał ładna mordę, wzrost, barki, które uformowały normicki charakter
Brutalna prawda jest taka, że mamy wpływ może na 10% rzeczy, ale na to co istotne nie mamy wpływu, tylko na kosmetyczne rzeczy
Dlatego ja mówię prawdę, a
@Pozytywny_gosc: Wzrost i wygląd pomaga w życiu tak samo jak ukształtowanie się przez właściwe relacje z rodziną w dzieciństwie. Tylko różnica jest taka że POMAGA a nie przesądza ostatecznie - gdyby było tak jak mówisz to każdy gość poniżej 170 cm wzrostu i z brzydką twarzą skończyłby jako bezdomny. A tak nie jest - wielu z tych ludzi osiąga sukces, odnajduje się w społeczeństwie, zostają nawet prezydentami :) Nawet zobacz ile jest historii ludzi którzy zaczynali od zera, urodzili się w patologicznej rodzinie a mimo wszystko jakoś udało im się z tego wyrwać.
@Ravenek: No tak, lepiej ubrać się jak menel byle wygodnie, fryzury nie zmieniać bo po co i żyć jak przegryw którego codziennością są gry komputerowe oraz chipsy, cola.
@eldzej_10: czyli jednak wybierasz bluepill ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@eldzej_10: a wiesz że takich osób jest sporo, nazywają się streamery i mają laski, zasięgi, kasę?
Wejdź sobie na
Dla mnie wchodzenie w wymuszoną rolę to naprawdę dobra recepta na męczący związek i dość kiepski, transakcyjny seks. Jeśli ktoś tego chce, bo to
@Pozytywny_gosc: To nie jest bluepill. Bluepillem byłoby to gdybym zaczął chodzić w butach z odsłonięta kostką bo to jest modne i podobno atrakcyjne xd (czego po prostu absolutnie nie rozumiem, nigdy tak nie robiłem i nie kminie ludzi którzy tak chodzą np w
@Ravenek: To fakt, ale trzeba może porzucić cope o romantycznej i prawdziwej miłości (no chyba że jakimś cudem znalazłeś laskę w piaskownicy z którą jesteś
Jest jednak różnica między uczuciami jakimikolwiek, a pełnym skupieniem na odgrywaniu roli, w której nie koniecznie ktoś czuje się w ogóle ok i skupieniu nawet nie na faktycznych, ale domniemanych oczekiwaniach innej osoby.
To naprawdę fajne uczucie być w takim stroju w jakim się sobie podobasz, z taką fryzurą, jaką lubisz mieć i usłyszeć od kogoś, że chce się z Tobą przespać. Nawet jeśli Ty akurat nie chcesz. Natomiast wydaje mi się, że taki poradnik zaprowadziłby mnie w totalnie
@Pozytywny_gosc: No ale popatrz przecież jest pełno streamerów którym daleko do wyglądu chada a jakimś cudem mają oglądalność - to może problem nie jest we wzroście czy wyglądzie tylko w pewnoście siebie przed kamerą hm?
@Pozytywny_gosc: Ale co ma oglądanie jakiegoś streamera że jest zabawny
2. Ubieram się jak typowe oskarki czyli np. czarne rurki z białą koszulką.
3. Zęby wyleczone a na początku sierpnia jestem umówiony i chcę wybielić.
4. Kupiłem jakieś perfumy "Jaguar" nawet ma to fajny zapach.
5. Mam dwie pary nike jedne całe białe a drugie biało czarne. Wszystkie czyste.
7. Myślałem aby sobie