Aktywne Wpisy
daeun +274
W tym wpisie wrzucamy wszystkie kobiece RED FLAGI dyskwalifikujące je jako potencjalne partnerki, matki czy małżonki. Ja zaczynam
1. Tatuaże - widzisz taki brudnopis i od razu wiesz że trafił ci sie egzemplarz z defektem, nieprzepracowanymi traumami wymagającymi dlugotrwalej terapii, której w poczatkowym okresie dziecinstwa zabrakło silnych wzorców i autorytetów
#tatuaze #bekazpodludzi #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki #glupiewykopowezabawy #tatuazboners
1. Tatuaże - widzisz taki brudnopis i od razu wiesz że trafił ci sie egzemplarz z defektem, nieprzepracowanymi traumami wymagającymi dlugotrwalej terapii, której w poczatkowym okresie dziecinstwa zabrakło silnych wzorców i autorytetów
#tatuaze #bekazpodludzi #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki #glupiewykopowezabawy #tatuazboners
qew12 +44
Psychiatra zalecił mi badanie testosteronu, gdyż powiedziałem, że nie mam libido i te badania zrobiłem.
I cóż wyszło NIEDOBÓR TESTOSTERONU dla jego its over (╯︵╰,)
#qewnakwadracie #przegryw #depresja
I cóż wyszło NIEDOBÓR TESTOSTERONU dla jego its over (╯︵╰,)
#qewnakwadracie #przegryw #depresja
Druga generacja satelitów Starlink, która zapewnić ma jeszcze szybszy Internet, ma (i musi, Falcon jest za mały) zostać wyniesiona Starshipem – na zdjęciu.
Co ciekawe, operacyjny Starship będzie w stanie wynieść więcej ładunku niż wszystkie ww, misje F9 razem wzięte... w jeden dzień i za ułamek kosztu (docelowo nawet dwa rzędy wielkości taniej).
#spacex #kosmos #swiat #ciekawostki #technologia
Trzeba czekać na SS.
@taraqui: bardzo sobie zdajemy sprawę, bo już teraz astrofotografie są całe #!$%@? satelitami. Starlink tylko będzie "przecinał" każde zdjęcie...
Na astrofotografiach widać satelity, bo autor astrofotografii chciał żeby je było widać. Czy to w celach artystycznych, czy propagandowych, tego już nie wiem, ale z reguły satelity są widoczne przez kilkanaście sekund
@taraqui: gunwo prawda, zwłaszcza, jak chcesz zrobić zdjęcia drogi mlecznej, a nie bawić się w kropeczki i kreseczki czy inne malowanie światłem.
@taraqui: Jak mam wybrać pojedyńcze klatki ze zdjęcia? XD mówię o zdjęciach z
Jak nagrywamy nocne timelapse to nie jest trudno złapać grubo ponad setkę satelitów. A rejestrują się tylko najjaśniejsze.
Astrofotografia to tam nic (i piszę to jako astrofotograf), astronomowie badający rzadkie zjawiska i wykonujący pomiary jasności czy widma będą mieli przerwalone.
Stworzyliśmy nawet film o problemie zaśmieconego nieba
@F_Ogot: ci to już mają przesrane od kilku lat, jako full amator nie będę się nawet do nich porównywał ( ͡° ʖ̯ ͡°)
PS fajny film
@huudyy: czyli widać że się #!$%@? znasz, bo nie czaisz nawet czym jest stackowanie zdjęć XD nawet jak robisz kilkuminutowe zdjęcia, to tego materiału zbierasz kilka godzin i dopiero coś sklejasz właśnie po to żeby wywalić takie zanieczyszczenie. Chyba że dla ciebie astrofotografia to zrobienie jednego zdjęcia i obróbka XD
@taraqui: nigdy nie uda Ci się idealnie wyczyścić zdjęcia, a z czasem, wraz ze wzrostem ilości śmieci będzie to coraz trudniejsze. Już nawet nie mówię o ilości czasu która będzie stale tylko rosła, by ogarnąć wszystkie zanieczyszczenia. Niby ludzie już kombinują z algorytmami AI do automatycznego wyłapywania, ale to ciągle nie to samo co zrobienie zdjęć ot dekadę temu.
miłego dnia
@taraqui: jak mam do wyboru szerokopasmowy internet w telefonie, GPS i starlinka, a nie mieć tego to jasne co wybiorę XD Chyba nie sądzisz, że jako boomer mam ochotę ściągnąć wszystkie satelity na ziemię żeby lepsze zdjęcia były... bierz tylko pod uwagę, że to dopiero POCZĄTEK
Temat prowadzenia badań
@taraqui: ani razu nie sugerowałem nawet tego, potraktuj to bardziej jak narzekanie boomera "kuuurła kiedyś to byo"
@taraqui: wykluczenie technologiczne przez coraz wyższy próg wejścia w tą kategorię ;)
Cóż, astrofotografia sama w sobie nie jest tanim ani prostym hobby, a koszty wejścia rzędu kilku k i tak wykluczają całkiem sporą część społeczeństwa.
@huudyy
Już nawet #!$%@? z fotografią ale tam zaczyna być ciasno. I może być problem z takim śmietnikiem nad nami żeby za jakiś czas bezpiecznie rakietę puścić.
@taraqui: siechnice pozdrawiają XD