Aktywne Wpisy

KarnetNaGlony +299
mam takie małe marzenie żeby dino miał logo dinozarła i żeby robili reklamy jak ten dinozałr w-------a biedronki i niemców
źródło: c0232f990e284220e530cf550943f02c
Pobierz
IksdeHeheh +254
Witold Pilecki to symbol największego poświęcenia. Dobrowolnie dał się uwięzić w Auschwitz, by świat dowiedział się o ludobójstwie. Przesyłał raporty o masowych mordach, tworzył ruch oporu, walczył z nazizmem i komunizmem. Został zamordowany przez oprawców, bo wierzył w wolną Polskę.
Dziś jego imię hańbi Grzegorz Braun – człowiek, który publicznie zaprzecza istnieniu komór gazowych i mówi, że były „fejkiem”. Człowiek, który rzuca słowa o „kuli w łeb” dla polskich żołnierzy.
To nie jest kontrowersyjny
Dziś jego imię hańbi Grzegorz Braun – człowiek, który publicznie zaprzecza istnieniu komór gazowych i mówi, że były „fejkiem”. Człowiek, który rzuca słowa o „kuli w łeb” dla polskich żołnierzy.
To nie jest kontrowersyjny
źródło: IMG_6141
Pobierz

Też to zauważyłem a ciężko jednak pominąć tak duży kraj. Staram się nie koloryzować i zachować obiektywizm.
@PiotrFr: Mnie kiedyś @NadiaFrance zablokowała za tą grafikę ;( Powiedzcie jej że to nic złego przecież :D
A Francja to przecież atomowa globalna potęga, olbrzymi eksporter broni, unia frankofońska, masa terenów kontrolowanych na całym globie, własny przemysł i gigantyczne globalne marki. Lekceważyć ją mogą co najwyżej ludzie którzy własnego kraju nawet by nie wskazali
źródło: comment_16580776982sYMClb9580hvtSRV5Jsua.jpg
PobierzAle jednak jest mocno pomijana jako kierunek emigracji.
A wydaje mi się takim fajnym łącznikiem między północą a południem, między Niemcami a Hiszpanią.
Z jednej strony duża gospodarka z możliwościami a z drugiej jednak dużo południowego luzu i dobry klimat
@PiotrFr:
Powody :
Ale w Skandynawii czy Holandii to są proste języki? Bo nie oszukujmy się to, że na magazynie wystaczy tam angielski nie znaczy, że we Francji tak się nie da.
A o biurokracji dowiesz się dopiero po czasie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
@PiotrFr: Czuję się dumny z tego, że nie nadążałem z czytaniem i miałem czelność zwrócić uwagę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przy pracy wakacyjnej nie ma problemu. Przecież tysiące Polaków jeżdżą co roku i nie znają języka. Zresztą niedaleko mnie jest szklarnia w której pracuje kilkadziesiąt Polek od lat, te same twarze a nie znają francuskiego ani nawet angielskiego.
Ja ma razie znalazłem tylko potwierdzenia tej ostatniej tezy, może się w przyszłości zdziwię
Z angielskim na pewno łatwiej w rejonach turystycznych. U mnie na przykład jest dużo Anglików i jakoś sobie radzą. Mimo, że łatwiej pewnie dogadać się po hiszpańsku niż angielsku.
To jest mit akurat. Polakom się wydaje, że jak ktoś nie zna angielskiego to znaczy, że nie zna żadnego języka jakby tylko angielski istniał. W moich okolicach wszędzie uczą hiszpańskiego. Na wschodzie uczą niemieckiego. A z Anglikami nigdy się nie lubili i to są pewnie efekty. A na dobrą sprawę Francuz może mówić po swojemu w Belgii, Szwajcarii, Kanadzie, w wielu
Tym czy mało czy dużo według innych to się nie przejmuj. Twoja decyzja gdzie żyjesz jak się Tobie podoba to najważniejsze. Ktoś w Skandynawii może woli mieszkać bo mu się domki podobają, a ktoś w PL bo kocha zakupy w biedrze. Jak ktoś jest happy to
Nie. Bardziej mi chodziło o taką 100% stabilność pogody. Nawet wtedy temperatura wody na tej wysokości nie spada poniżej 12 stopni. A jak to w Atlantyku w listopadzie jednego dnia ma 20 a drugiego 13. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A gdzie? Po trochu wszędzie na Atlantyku tylko trzeba mieć odpowiednią plażę. Pływam tylko u siebie,
Podobno u nas jest biegle a wg tego nie ma dużej różnicy między "Francuzami nie znającymi języków" a "wszyscy w Polsce znają angielski" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie zmienia to faktu, że mieszkając na stałe w jakimś kraju trzeba znać miejscowy język, bez
Nie mówiłem, że są to kraje w całości francuskojęzyczne ale można tam bez problemu pracować i żyć z francuskim. A francuski kanadyjski faktycznie jest specyficzny chociaż chyba mniej niż amerykański angielski vs uk