Wpis z mikrobloga

@MrAlexx360: Tak. Mora jest brzydka, ale nie do z-------a - a jak jakimś cudem zajebiesz, np. podkuwając ścianę pod kable w całym mieszkaniu, to całkiem tanio wymienisz na nową ( ͡° ͜ʖ ͡°). Tylko wiadomo, trzeba zadbać.
  • Odpowiedz
@MrAlexx360: Ta podstawowa mora z czerwoną rączką i stalą węglową ma nieprzyzwoicie wysoką jakość w porównaniu do ceny. Patrz na stal, potem na wygląd. Mora za 35 zł ma taką samą stal jak te taktyczne wersje za 300zł. Brzydsza rękojeść, ale zrobisz dokładnie to samo.
  • Odpowiedz
@MrAlexx360: Moim zdaniem tak. Stal węglowa jest znacznie twardsza niż większość nierdzewek. Nie możesz nią tylko batonować i dbać żeby była sucha. W zamian masz super ostrość przez bardzo długi czas.
  • Odpowiedz
@MrAlexx360: mora tak. Ale węglowa - chyba nie. Mam i trochę zaluje, ze nie wziąłem nierdzewki. Ze 2 razy zapomniałem wyczyścić i potem j-----a się z usuwaniem nalotów/wżerów jest mnóstwo. Finalnie dalej mam świetny nóż za grosze, ale jest… zajechany xD
  • Odpowiedz
@MrAlexx360 imo nie ma co brać węglowej, bo w terenie bardzo ciężko o to zadbać. Mycie tego po każdym użyciu i uważanie żeby było suche (spróbuj to zrobić jak ostro pada) jest bardziej upierdliwe niż naostrzenie noża raz w miesiącu
  • Odpowiedz