Wpis z mikrobloga

@Grooveer: Wczoraj wszedłem na pikabu, żeby poczytać reakcje. Oczywiście były i takie jak wymieniłeś, ale jednak te najmocniej plusowane były w tonie, że "to szaleństwo musi się skończyć, że giną niewinni ludzie itp.". Co prawda nie ma jakiegoś bicia się w pierś, że to my Rosjanie jesteśmy winni, ale też nie dominuje taki rynsztok jak wkleiłeś.
  • Odpowiedz
@Grooveer: Jasne, że robi swoje ale ta grafika nie ma żadnych źródeł skąd pochodzą te komentarze, równie dobrze (i wielce prawdopodobne) są to konta rosyjskich trolli takich samych jak na naszym kochanym wykopie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zwłaszcza, że pierwsze godziny po tym ataku (chociaż bardziej pasuje mi słowo zamach) na telegramie narracja ruskich wyglądała zupełnie inaczej
  • Odpowiedz
@nylonbojtel: Zrobienie kilkunastu czy kilkudziesięciu kont na dowolnym portalu społecznościowym to kwestia godziny czy dwóch dla jednej osoby, zrobienie takich wpisów i grafiki - kolejna godzinka i to z przerwą na kawę.

Elita internetu, wojna informacyjna trwa od przynajmniej kilku miesięcy a wy łykacie wszystko jak pelikany
  • Odpowiedz
@robertx: Tak, tak Putin sam się wybrał a Rosjanie nie protestują bo się boją, wiemy że to najbardziej demokratyczny naród na świecie tylko co chwila jakimś cudem wybierają dyktatora( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@robertx: Oczywiście że nie ma, i oczywiście że Putin to człowiek z największym poparciem wśród polityków. Widzisz jakiekolwiek protesty przeciwko wojnie? A widziałeś ile osób przyszło na wiec jego poparcia?
Boją się? A zobacz:
- Białorusini wyszli pogonić Łukaszenkę
- Polacy wyszli pogonić komuchów
- sri lanczycy wyszli pogonić prezydenta
Za to wszystko też można było zostać zatłuczonym palą
A teraz uwaga bo to może być ciężki szok: Rosjanie tego
  • Odpowiedz
Moim zdaniem Rosja nigdy się nie zmieni. Może siłą ktoś ją kiedyś zmusi na krótko, tak jak to było po upadku komuny. Na Rosji ciąży kilka wieków polityki okrutnej, biedoty, ciągłej ekspansji. I niestety poniekąd ta polityka odniosła sukces i to jest tożsamość Rosji. W Niemczech Hitlera się wstydzą, w Rosji Stalin jest najwyższym bohaterem. I oni są wychowywani w duchu Stalina. My z mentalnością PRLowską zmagamy się do dziś i tak
  • Odpowiedz
Białorusini wyszli pogonić Łukaszenkę

@Bounty: bo z ziemniaczanym dyktatorem im się żyje źle, a na pewno gorzej niż w państwach ościennych

Polacy wyszli pogonić
  • Odpowiedz
Tak samo Rosjanie, póki nie będzie im się żyło na prawdę tragicznie

@rzuf22: czyli mają w dupie że mordują Ukraińców i dalej popierają na Putina bo mają co jeść, potwierdzasz to co pisałem
  • Odpowiedz
@Bounty: nie negowaniem tego co pisałeś. Zanegowałem jedynie idealistyczne podstawy Białorusinów, Polaków i Sri Lanczyków, kiedy to wyszli na ulice.
  • Odpowiedz
@kasztanowcowiaczek: tak, ale nie o to mi chodziło. Tak samo jak polacy nie lubili komuchów, nie dlatego, że nie podobał im się system, a dlatego, że doprowadzili naród do głodu, tak białorusini nie lubią kartofla - kojarzy im się z biedą. Zwłaszcza, że widzą jak się żyje w polsce, litwie, czy nawet ukrainie.
  • Odpowiedz
@Bounty: ale się zesrałeś. robertx nigdzie nie napisał, że Rosja good. Postawiłeś chochoła, pobiłeś go, a Wykopki plusują xd
Ja mogę zrobić taką samą kompilację w Polsce z panasiuków i innych śmieci. Sześć czy siedem komentarzy przy tej ilości trolli nicego nie znaczy i ten obrazek nic nie wnosi. Jeżeli to prawda jakie komentarze są najwyżej plusowane na pikabu to jest to wręcz manipulacja.
  • Odpowiedz
@Tymajster: ty się zesrałeś. W Polsce jeden panasiuk płacze a ochotnicy jeżdżą strzelać do Rosjan. W Rosji ochotnicy zapisują się do strzelania do Ukraińców. Pogódź się z tym że twoi kochani Rosjanie stoją murem za Putinem
  • Odpowiedz