Aktywne Wpisy

Plotkova99 +29
Mam pytanie, głównie do osób które dobrze znają prawo oraz do tych osób, które miały nieprzyjemność pracować w markecie. Opiszę sytuację, po tym zadam pytanie.
Po zakończeniu pracy wjechała ochrona by sprawdzić czy ktoś czegoś nie wynosi. Chcieli sprawdzać szafki i plecaki w których przynosimy śniadanie i picie do pracy. To jeszcze uszanowałam... Choć nie wydaje mi się to prawne, jednak szafki nie są moje. Zaznaczę że podczas pracy mamy zakaz wychodzenia "na
Po zakończeniu pracy wjechała ochrona by sprawdzić czy ktoś czegoś nie wynosi. Chcieli sprawdzać szafki i plecaki w których przynosimy śniadanie i picie do pracy. To jeszcze uszanowałam... Choć nie wydaje mi się to prawne, jednak szafki nie są moje. Zaznaczę że podczas pracy mamy zakaz wychodzenia "na
romek777 +2
#raportzpanstwasrodka
Zamiast cisnąć Filipa trzeba mu dawać do zrozumienia żeby się odciął od starych. Młody może by się ogarnął tylko nie w takim towarzystwie.
Zamiast cisnąć Filipa trzeba mu dawać do zrozumienia żeby się odciął od starych. Młody może by się ogarnął tylko nie w takim towarzystwie.

Seriale MCU stawiają na różnorodność:
* WandaVision - kobieta, o specyficznych preferencjach seksualnych (s--s robot)
* Falcon i Zimowy Żołnierz - m----n + niepełnosprawny
* Loki - genderfluid
* Hawkeye - niepełnosprawny (głuchy)
* A gdyby…? - miszmasz
* Moon Night - mniejszość religijna i rasowa
* Ms Marvel - mniejszość religijna i rasowa, grubaska
* Mecenas She-Hulk - kobieta, choruje
Jedyni dwaj biali hetero ludzie są niepełnosprawni. Jeden jest postacią tytułową ale drugoplanową, drugi jest postrzegany jako najgorszy superbohater i film jest na pół, a może bardziej o jego następczyni.
A gdyby…? dokładniej - odcinki:
1. kobieta zamiast faceta i jest lepsza
2. m----n zastąpił białego i jest lepszy
3. główny zły jest biały, heteroseksualny, wariat (niepełnosprawny umysłowo), brak głównego bohatera (może Nick Fury - m----n)
4. biały heteroseksualny, niepełnosprawny. niszczy świat
5. brak głównego. biały heteroseksualny mężczyzna doprowadził do apokalipsy zombie.
6. główny bohater to m----n. ale jest negatywną postacią. to chyba wyłom.
7. biały, heteroseksualny, niskie IQ
8. główny bohater to kobieta, mężczyzna jako drugi bohater, ale ginie poświęcając się. też taki na pół wyłom. chociaż można go uznać za człowieka z depresją, załamaniem, czyli zaburzeniem.
9. tutaj osoba z 4 odcinka trochę się odkupuje, bo ratuje multiwersum. też wyłom.
Czyli jedyne nie-kolorowe momenty:
* jak biały hetero niepełnosprawny się odkupuje (9. odc. A gdyby...?)
* jak biały heteroseksualny się poświęca bo ma depresję (8. odc. A gdyby...?)
* bohater m----n, ale nie jest dobry (6. odc. A gdyby...?)
I te trzy momenty to i tak naciągane.
Reszta wszystko "kolorowe".
w sumie współczuję
@zjadlbym_kebaba: Ale że ja?
A coś nie tak napisane?
* Secret Invasion - o kosmitach, główny bohater m----n
* Echo - bohaterka kobieta, niepełnosprawna
* Ironheart - bohaterka kobieta, murzynka. może lepsza od IronMana (mężczyzny), chociaż młoda
* Armor Wars - bohater m----n, niepełnosprawny
* Agatha: House of Harkness -
Komentarz usunięty przez moderatora
Współczesne Hollywood to ściek, trzeba być bardzo uważnym przy wybieraniu filmów i seriali lub rozglądać się za produkcjami z innych krajów (np. koreańskie nie mają parcia na tematy mniejszości, feminizmu i lpg).
@DarkenSound: Raczej że są mikromniejszością i są zawsze gorsi.
@Czarny-rycerz_40k: Często tak, ale jak widać tylko klasyczne postaci mogą tego uniknąć, a nowe postaci biali hetero już nie mogą.