Wpis z mikrobloga

@Mieszko96: IMHO spoko, ale da się dużo więcej i da się dużo mniej :> Jak firma Ci pasuje i daje co lubisz (swobodę, kreatywną robotę, czas wolny itp?), to bym się nie spinał. Spoko hajs. To nie jest dużo doświadczenia niby, ale jak masz wąską działkę poszukiwaną to za więcej wezmą. Kojarzę firmy które biorą juniorów do AWS którzy nie używali jeszcze AWS (:P) za 18k jako dolne widełki...

(
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@Mieszko96: Spoko, ale dowiedz się jak atmosfera w robocie, ledwo co był wątek gdzie gościu musiał pisać w systemie ile siedział na spotkaniach i o czym rozmawiał xD Wolałbym 15-16k w firmie ze spoko podejściem i warunkami niż 18k w januszexie.
  • Odpowiedz
@Mieszko96: mi jakoś z miesiąc temu pyknęło trzy lata odkąd zacząłem pracować w IT jako devops i mam teraz prawie 18k netto na b2b (z urlopami płatnymi właśnie) ale za ~dwa miechy będe szedł o podwyżke i to nie małą patrząc na to jakie mamy eldorado na rynku cloudowym

• Odpowiedz
@Mieszko96: nie brzmi źle jeśli masz 50% kosztów uzyskania przychodu. Chociaż przy takiej stawce brałbym b2b, całkowity koszt pracodawcy kalkulatory obliczają na 21,5k więc przy ryczałcie 12% wychodzi 17-18k na rękę w zależności od tego czy masz ulgę na start.
  • Odpowiedz