Wpis z mikrobloga

Jestem przedsiebiorcą, zarabiam różnie ale ok 10-80k(po podatkach) a tak nie stać mnie na jakieś lukusy.
Czy też macie tak że dotychczas starczało na wszystko a teraz musicie liczyć każdy grosz? Nosz k---a. Poważnie zastanawiam się nad emigracją do jakiegoś normalnego kraju.

Oto moje koszta stałe:
- Rachunki - 7k
- Zakupy - 2.5k

Wychodzi w sumie prawie 10k kosztów stałych przy zarobkach 10-80k czyli zaledwie od 0 do 70k oszczędności na miesiąc. często pojawiają się jakieś niespodziewane wydatki typu dentysta, kupno nowego sprzętu, wyjazd ze znajomymi albo wesela. Tak wiem - zarabiam dużo w porównaniu do reszty społeczeństwa i się dziwię jakim cudem ci wszyscy ludzie zarabiający po 3 k jeszcze nie zdechli przy takich kosztach życia.

Jak tak dalej pójdzie to będę musiała chyba zrezygnować z samochodu żeby się utrzymać... Tak #zalesie

#kredythipoteczny #gorzkiezale #przegryw
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@bumbp: Nwm, Ja ciągnę zawsze m.in 150k na miesiąc, więc mnie inflacja nie dotyczy, ale no rozumiem cię. Takie 60k na miesiąc to strasznie mało. A napisałeś jeszcze, że czasami i tylko 10k ci wpada. Jak ty w ogóle żyjesz za tak małe pieniądze? Zdradź nam ten sekret.
  • Odpowiedz