Wpis z mikrobloga

NOSZ JA P------Ę. Ja NAPRAWDĘ jestem za pomaganiem Ukraińcom w tej trudnej sytuacji - zresztą, sam wysłałem sporo pieniądza na organizacje pomocowe i wspierałem przyjeżdżających uchodźców robiąc licytacje (nawet w prasie branżowej pisali o mojej akcji), ale to już drugi raz w ciągu tygodnia, kiedy Ukrainiec na Uberze po prostu kradnie w trakcie zamówienia mój obiad i oznacza zamówienie jako zakończone ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Za pierwszym razem zrobiliśmy sobie z #rozowypasek noc z fajnym serialem (The Boys, polecanko) + pizza, po czekaniu prawię godzinę pan dostawca jadący do mnie z zamówieniem oznaczył je jako "dostarczone" i elo. Różowy stwierdziła że p------i i poszła spać zła i głodna i taki to fajny wieczór.

Dzisiaj sobie zamówiłem kotleta, normalny obiad i pani z Ukrainy sie oznaczyła jako odbierająca. Zaraz po tym jak ruszyła z moim zamówieniem oznaczyła je jako odebrane i elo, obiad za friko.

K---a.

Czy to tylko u mnie, czy #ubereats ma problem?

#ukraina #wojna

PS
I tak, dalej wspierał będę Ukraińców, bo wiadomo, wszędzie trafią się gnoje, w każdym narodzie. Ale nosz kurna.

PS2
Uber oddaje kasę - oni są fair jako firma. Żeby nie było. Mam ból d--y o sytuacje.
Cedrik - NOSZ JA P------Ę. Ja NAPRAWDĘ jestem za pomaganiem Ukraińcom w tej trudnej s...

źródło: comment_1656862699TfewVBCuC3V4Ryd2XTdUmI.jpg

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

EDIT: gadałem z restauracją i nic nie sugerując powiedzieli, żebym zmienił dostawcę na Pyszne.pl ( ͠° °)

#uber chyba macie problem.
  • Odpowiedz
@Cedrik: Od razu zgłaszaj w pomocy ubera, zwracają hajs od razu, za każdym razem. Przynajmniej u mnie tak jest, gdy cokolwiek w zamówieniu jest nie tak.

A może masz jakiś problematyczny adres i zostawia nie tam, gdzie trzeba? U mnie tak było przez jakiś czas, to też się w-------m i nadal zwracali za zamówienie dostarczone w złym miejscu (pod drzwiami sąsiada)
  • Odpowiedz
@aegispolis: Do tej pory jak był problem z adresem, to dostawcy umieli używać telefonu i się zapytać, także to nie to ( ͡° ͜ʖ ͡°) Poza tym widzę na mapie, że nawet nie dojeżdżają
  • Odpowiedz
@Cedrik: ja zamawiam u mnie w mieście pizze z pizzeria prowadzonej przez ukraincow xD bo nikt w tym 80tysiecznyn w------u nie chciał już robić smacznej pizzy na dobrych składnikach, dopiero ukraińcy przyszli i zobaczyli niszę na rynku, od 2 lat trzymają poziom, a pizzke zawsze pezywozi ten sam Ukrainiec, no ale ja zamawiam bezpośrednio od nich a nie przez jakiegoś ubera czy inne glovo
  • Odpowiedz
Do tej pory jak był problem z adresem, to dostawcy umieli używać telefonu i się zapytać, także to nie to ( ͡° ͜ʖ ͡°

@Cedrik: No ale czasem są przekonani, że dostarczają pod poprawny, a że przywykli do dostawy bezkontaktowej, to potrafią nawet nie zadzwonić. No i serio, kliknij pomoc -> zamówienie mi nie dojechało i dostajesz zwrot wszystkiego. Szczególnie gdy nie ma zdjęcia z potwierdzeniem dostarczenia
  • Odpowiedz
@Cedrik: A to nie jest tak, że jak nie dostarczą obiadów ze 2-3 razy to ich uber w--------a z listy kurierów i daje na czarno?
No niby spoko opcja, żeby zjeść sobie obiad za free, ale takich oszustów dziecinnie łatwo odsiać i zbanować (o ile ludzie zgłaszają brak dostarczenia jedzenia). Przykładowo, jak masz gościa co jedzie pierwszy raz i od razu jest zgłoszenie nieprawidłowości to ban. Jak ktoś jeździ od
  • Odpowiedz
ale to już drugi raz w ciągu tygodnia, kiedy Ukrainiec na Uberze po prostu kradnie w trakcie zamówienia

@Cedrik: mnie ostatnio okradł Polak na Uber Eats, dokładnie moje trzy zamówienia... Uber Eats nie widzi problemu ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz