Aktywne Wpisy

Cosipi +732

szymski1 +51
Dowiedziałem się jak nazywa się taki dziwny fenomen którego ja i niektóre osoby czasami doświadczają podczas zasypiania. Głównie doświadcza się tego w dzieciństwie, ale u mnie również pojawia się teraz chociaż już nie tak często.
Prawdopodobnie u większości ludzi tego doświadczających, w tym u mnie, objawia się to specyficznym uczuciem występującym podczas gdy leżymy w łóżku w ciemności przez jakiś czas, a całość trwa tylko kilka sekund. Ciężko to komuś opisać, chodzi
Prawdopodobnie u większości ludzi tego doświadczających, w tym u mnie, objawia się to specyficznym uczuciem występującym podczas gdy leżymy w łóżku w ciemności przez jakiś czas, a całość trwa tylko kilka sekund. Ciężko to komuś opisać, chodzi

Różnica w czasie mielenia i jakości to przepaść. Świetny młynek!
#kawa
Ja się tak xeoleo nakręciłem że już mam dość. Od jakiegoś czasu mam Mahlkonig Vario i robi robotę. Dużo więcej stopni mielenia niż w młynku ręcznym, pierwsze kilka kaw sobie dostrajam grubość mielenia szukając idealnego smaku dla świeżej paczki. Nie wiedziałem że można z kawy tyle smaku wycisnąć jak używałem młynka ręcznego :)
@mapache
A tak w ogóle, to ja też próbowałem tego patentu z wiertarką (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@WielkiNos: Największą różnicę robią żarna - w tanich młynkach są one ceramiczne, więc ziarenka są miażdżone. Żarna stalowe są bardzo ostre i pozwalają przeciąć ziarna, co daje lepszy i bardziej jednolity przemiał. Druga kwestia to stabilność tych żaren. No i