Wpis z mikrobloga

@CipakKrulRzycia: Widze z daleka, ze to jagodzianka z Gigi. Najlepsze jagodzianki we Wroclawiu, z topowych skladnikow, swietnie upieczone. Jagodzianla artystuczna z ogromna iloscia specjalnie sprowadzanych jagod o topowej jakosci.

Wszystko tam kosztuje wiecej, duzo wiecej, ale warto.

Reszta prosze bardzo po jagodzianki do Biedrony.
  • Odpowiedz
@CipakKrulRzycia: Ale to jedna z tych modnych piekarni po prostu. Rób to samo co inne rodzinne piekarnie (nie marketowe), nazwij to manufakturą chleba albo inną fancy nazwą i sprzedawaj jagodzianki za 16 zł. Ja dzisiaj kupiłem pyszną bułkę drożdżową z makiem za 4 zł, której nie mogę dokończyć :D Oczywiście, że są dobre piekarnie ale te wszystkie wymysły dla nowobogackich albo dla przybyszy z prowincji, którzy za wszelką cenę chcą
  • Odpowiedz
@CipakKrulRzycia: trudno cokolwiek wywnioskować na podstawie zdjęcia, ale jagody tanie nie są, robocizna też kosztuje i jeżeli ten wypiek jest wypełniony po brzegi nadzieniem to nie jest to wygórowana cena. Jeżeli w środku są trzy mizerne jagódki to przesada. Np w Gigi to te jagodzianki mogłyby i 20 zł kosztować, a i tak rzuci się na nie tłum i będą warte swojej ceny. Zresztą po tyle chyba były w zeszłym
  • Odpowiedz
@ButtHurtAlert: no nie wiem, czy w mieście za tyle kupisz. Cena litra jagód waha się pomiędzy 10 a 20 zł (w zależności od dostępności, w zeszłym roku np. było mało jagód i były droższe, nie wiem jak w tym). Poza tym dolicz jeszcze mąkę, masło (które teraz w niektórych sklepach potrafi kosztować 10 zł za kostkę), jajka (też drożeją), no i jeszcze robociznę.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@pekak: ciekawe jakim cudem się takiej putce opłaca w takim razie robić po 4zl jagodzianki z jagodami kamczackimi.

Nie k---a to nie jest normalna cena za jagodziankę i tyle. A masło czy jajka to jest mała cześć w kwestii ciasta
  • Odpowiedz
@CipakKrulRzycia: panie ja kupuje za 30pln paczki we wrocławiu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@jan-kowalski71: @SlavedWizard:

No w pewnej „piekarni” ciastkarni czy innej lwiarni w Bielsku paczki bez jajka kosztują po 30 zł, zapisy na tłusty czwartek były na 3 tygodnie przed a to co było na sklepie wyprzedało się w pół godziny XD
  • Odpowiedz
@ButtHurtAlert: No nie wiem, może wpycha tam minimalną ilość jagód i używa najtańszych składników. W Gigi ciasto jest cienkie jak papierek i bułka się składa prawie wyłącznie z jagód i jest dosyć duża. Tam chyba z pół kilo jagód jest.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Chyba od dłuższego czasu pod jakimś kamieniem żyjecie bo tyle kosztuje jagodzianka z nadzieniem z jagód a nie z wątpliwej jakości dżemem. Pączka też można kupić w tłusty czwartek w biedrze za 60 gr
  • Odpowiedz
Ceny pewnie pod zagranicznego klienta, kiedyś byłem w dominium na krakowskim rynku to margarita kosztowała 40zl xD a ja się zastanawialem jakim cudem w pizzerii w środku dnia w centrum miasta jest pusto
  • Odpowiedz